onsdag 31. oktober 2007

Mitt paradis, fjellet!

Åee..vel tilbake igjen etter 5 deilige dager i fjellet.

Jeg kan nesten ikke tenke med bedre måte å hente seg inn på enn fjellturer, natur og utsikt over fjelltopper. Så da sjangsen bø seg for at mannen kunne ta seg litt fri, ja da tok vi ungene ut av skole to dager og dro avstad til verdens vakreste plass, Skåbu.

Det er noe med menneskene, stedet, fjellene som bare innbyr til ro og sjelebot.

Vi har hatt fantastiske turer i fjellet, noen utflukter med bilen da de dagene været ikke innbød til særlig turaktivitet. Dessuten kost oss med peiskos, kryssord, bøker og nisselaging. Akkurat slik en god ferie skal være for oss.


Skåbuligger på 850 m.o.h. i en sidedal til Gudbrandsdalen mot Valdresflya og Jotunheimen .Bygda har etter all sannsynlighet fått sitt navn etter dennorrøne jaktgudinnen SKADIR.

Det er også Norges høgstliggende fjellbygd. Og ikke minst er det er utmerket utgangspunkt for de som er glad i fjellturer.
Dette er bilde av Kvikne


En av dagene tok vi turen over fra Kviknehøgda til Vinstra. En bratt fjellvei, men med masse opplevelser. Midt oppe på fjellet stoppet vi og tok beina fatt til Steinsæterråket. Fantastisk utsikt selv om det blåste så man kjente det i kroppen.


Men alt i alt så kjenner jeg at batteriene er oppladet, og man er klar for mørketiden. Så idag har undertegnede allerede bakt rundstykker og er igang med 2. maskin med vask. Ennå med deilige fjellminner i bakhodet. :)

8 kommentarer:

Hilsen fra landet sa...

Så herlige bilder - det første var jo bare helt spesielt blinkskudd. Da var dere jo ikke så langt unna oss! Så kjempelurt å bare reise bort noen dager - uten at det er tradisjonell "ferie" for alle og enhver. Det tror jeg både voksne og barn har kjempegodt av. Hilsen en som må svinge kosten og kjøre vaskemaskin på fridagen - selv om jeg heller ville ha gjort morsommere ting!!

Anita sa...

Takk for koselig kommentar i bloggen min! Ser ut som dere har hatt en flott høsttur! Det er sånn som gir krefter!
Rundstykker! Har du en go oppskrift som du vil dele?

Klem Anita

Elisabeth sa...

Jasså, så du har bosatt deg i fjellet Landliv. Det er jammen deilig, skjønner godt at du trives.

Oppskrift på rundtstykker..*ler*
Jo den er fra mormor.
Man tar 1 liter vann/melk, ca 15-20 dl mel.Bland det du liker, men over halvparten hvetemel for luftig bakst.
1 pk gjær, litt honning og litt olje.
Husk at deilig ikke skal være for fast, bedre med en litt klissete deig, da blir rundtsykkene saftige og fine.

9na sa...

Så pene bilder, og så utrolig flotte og mange pelliser du har! Morsomt! Overvintrer du dem i drivhuset? Har du varme der?

Monica Therese sa...

Åh for noen deilige bilder,kjenner at jeg er litt "misunnelig" på turen..hehe..!! Hadde vært godt med noen dager fri i naturen =) Ser ut som dere hadde en nydelig tur,sikkert godt å koble av sammen. Ha en flott uke =)

Demeter sa...

Nydelige bilder, Elisabeth! Og turen hørtes veldig deilig ut....litt misunnelig ja! :D

Kudi sa...

Åe, høres ut som en god tur.. med utrolig flott natur.

Elisabeth sa...

9na, jeg skalprøve i år og overvintre de ja. Har isolert drivhuset med 2 lag bobleplast, og har satt inn ekstra lys, og selvsagt termostatvarmovn.
Foreløpig går det bra, enda det har vært helt nede i -7 utenfor ;)