søndag 7. oktober 2007

Drivhusrapport 7 okt 07.

Drivhuset er vinterklart, isolert og fullt av mine kjære pelliser.
Her har jeg stol og bord, radio og lys så der kan man virkelig kose seg om man ønsker.

Det er deilig å kunne forlenge sommeren litte grann i et varm, duftende drivhus :)

Bland pellisene er det mange "raringer". Dette må jo være en av de P.Bowkeri.
Den får 3 forskjellig type blader alt ettersom hvilken årstid det er. Dette er gulerot typeblader (som jeg kaller det, vakkert ikke sant?
Blomster tror jeg det er vanskelig å få på den, min har hvertfall ikke vist tegn til slike aktiviteter ;)

Sidoides er en annen"raring", men den er utrolig vakker med sine sorte blomster. Den finnes også i en lilla variant. Den er litt mer kompakt i vekstmåten, mens den sorte synes får lange blomsterstilker og blir mer "ranglete".


Jeg har blitt så glad i Asarna, og her har vi Sleipner. Den er en vakker eggeskallpelargon og nydelige farger på blomsteneDenne heter Asarnas Heimdal, enkel og vakker, noen av blomstene har en tynn rosa/lilla kant rundt seg.
Annie, nydelig lyserosa pelargon .Ligner litt på Gøsta.

Elinsros Ljus, også en "svenske". Nydelige blomster og fin vekstmåte. Den finnes også i en mørkere variant.
Els,
dette er en fingerpelargon. Fantastisk farge, gyllenrød. Den er enkel og få til men bør nok toppes endel for å få den buskete og fin.

Kardinal Mørk, denne har 2 navn som jeg har fått på den (Karoline Mørk er det andre).Men jeg er kommet til at jeg mener Kardinal er det riktige. Kjempefin plante med fin buskete voksemåte.
Lara Jester, en liten dufter med også vakre blomster. Den blir lang og ranglete hvis man ikke er hard med saksen. Kan også lages til ampelplante ;)

Oxarv, dette er en vakker svensk pelargon som jeg har vært så heldig å få tak i iår. Den er utrolig vakker i farger og blir en liten tett plante.

Rimfire, fått av Tove og Karl.
Denne er så vakker at alle som kommer i mitt drivhus legger merke til den. Engelsk pelargon, og jeg håper at den vil trives godt hos meg.
Jeg har egentlig fått litt øynene opp for de engelske, de har noen utrolige blomster mange av de.
Men jeg har ikke funnet noen som har vakrere blomster enn Rimfire :)
Snow white, en av serien i Snehvit og de 7 dvergene fra 1938. Det er en liten dverg, enkel og hvit (som Snøhvit bør være ;) )


Tilslutt har vi Tip Top duett, det er en nydelig engelpelargon.
Buskete og fin i veksten, bør toppes ofte og blomstrer rikt med blomster som minner om de engelske bare i mindre blomsterformat.
Dette var en lite titt i drivhuset idag, som man ser så blomstrer det godt der ennå. Men det er jo klart at der får de litt kalde netter og varme lyse dager. Akkurat som disse plantene liker.
Jeg håper at vi får en passe mild høst, slik at plantene mine kan stå ute hvertfall til desember. Det er jo varmovn med frostvakt i drivhuset, men det blir litt voldsomt og varme det opp hvis det skulle bli 15 kuldegrader (som det lett kan bli i jan-feb mnd)
Foreløpig går det hvertfall fint, og bobleplasten (som jeg la dobbel lag med) fungerer fint med å holde på varmen de nettene jeg har hatt varmovn på. Man kan virkelig merke at det er godt isolert med bobleplasten :)
Jeg har jo også lagt filtteppe på gulvet, det har også hjulpet på kulda som kan komme fra steinhellene som vi har lagt i drivhuset. Et lite tips til andre som isolerer sine drivhus om dagen ;)

6 kommentarer:

Monica Therese sa...

Oioioi for et deilig drivhus,et slikt et skulle vi hatt å slappe av og koble av i =) Takker så meget for kjempekoselige hilsener i bloggen min =) Titter nok snart innom igjen jeg..hehe..!! Ha en fin uke.

Fru Grön sa...

Vilka blommor du har! Jag är Överförtjust i pelargoner. Har bara pelargoner i mina fönster.
Tack för komplimangen om mina dockor. De är så roliga att göra och jag har ingenstans att ha alla.
Ha en bra vecka!

Anita sa...

Så godt dine pelliser ser ut tl å ha det!! Nå er de fleste mine blitt henvist til kjelleren, men jeg tror de har det ganske bra der og. Har forresten fått lus på stiklingene, men de dør vel ikke av det! Jeg sprayer med grønnsåpe og håper at de dør( lusa altså).

Ha en strålende uke
Klem Anita

elisandr sa...

Så flink du er med blomstene og plantene dine!! Personlig er det såvidt jeg klarer å holde sukkulenter i live, hi-hi...
Har lagt igjen en liten hilsen på HB også.

Anonym sa...

Så snill du er mot blomstene dine. :) Det ser utrolig deilig ut å ha en sånn liten friplass.

PS: Du er tagget, se min blogg.

Hilsen fra landet sa...

Der var det bilder av mange god-biter ja!! Eggskall-pellisen er nyyydelig da... men så mange av de andre også. Du kommer nok til å klare å overvintre alle sammen, så godt som du steller med dem.
ava: Ang. lus, så våger jeg ikke annet enn å klippe dem kraftig ned, dusje dem og ha de stående i "karantene" et par uker der jeg følger med om det fremdeles er noen kryp der... *grøss* Synes de er ekle jeg...