lørdag 28. februar 2009

Xboks..det kunne visst like gjerne være X-files..

Frem og tilbake er like langt, slik at undertegnede fått erfare tilgangs idag.

Det begynte nok med juniors stooore ønske om å få spille online på xboks. Mor har vel holdt noe igjen, men idag, solen skinte , drivhuset struttet og mor var i go`lune, ja da ble det så ja.

Så sagt så gjort, man måtte jo kjøpe noen duppeditter slik at dette mirakelet skulle skje. Så ned på Elkjøp dro vi, og hjem kom vi med trådløst nettverkskort og gullabonnement slik at poden kunne spille online da i 1 år.

Lykken var til å ta og føle på, og unggutten i butikken mente at dette var peanuts for både mor og sønn. Vel, hjem gikk turen og full fart inn for å få dette vindunderet klart..men som alle skjønner så var det noe mer enn peanuts..

Etter endel styr og mas ble det tidlig klart at dette skjønte nok hvreken mor eller sønn, og ned igjen. Inn i butikken hvor en like hyggelig ungutt hjalp til, satt opp riktig innstillinger, og NÅ skulle ALt være iorden.

Tusen takk, sa vi. Og dro strålende hjem igjen.

Inn igjen, på med xboks, inn med kortet og….NEI…Hvor i all verden skal passordet for nettverket skrives tro. Det hadde jo selvsagt ikke unggutten sagt noe om, og nok engang, NED IGJEN!!

Denne gangen gikk turen til Games, og nok en unggutt som i korte trekk fortalte hvordan dette skulle utføres. Jo, det hørtes jo kjempegreit ut. Hjem igjen. Nå var også far med på turen, og man kan også si at hele familien var meget innstilt på at det snart måtte funke.

Hjemme igjen dro så far og sønn ned i spillerommet..ja for NÅ måtte det jo funke..30 min senere kommer 2 slukørede gutter opp igjen, neida, enda fant de ikke ut hvor dette passordet skulle skrives.

Dermed ble planen lagt litt på is, butikkene stengte og vi trøstet junior med at mandagen skulle vi hvertfall få dette til. Han tuslet nå ned i spillerommet, men etter 10 min hørtes et jubelbrus..Selvsagt hadde han ringt en kompis som visste råd, og vips var det fikset.

Konklusjonen må jo bare bli, det er best og overlate slike saker til de under 14 år, for de vet absloutt best!

Og jeg har herved besluttet at jeg heretter kun skal lære slike ting som en moden hjerne kan klare. Xboks og nettverkskort er tydligvis ikke med i læreevnen min *haha*

16 kommentarer:

Kathrine sa...

He he he..Ja, her spør jeg ungene (15 og 11 år) om dataråd. De vet!

Tusen takk for koselig kommentar i bloggen min:-)) Og takk for en morsom historie i kveld!

Klem)))

FO - 2 sa...

Håper du fikk litt tid igjen til å kose deg i drivhuset da... ;)

Anonym sa...

Hehe, jeg tror ungene nå til dags er født med datahjerne...
Noe har de oppe i hodet som gjør at data er bare peanuts;-)

Anonym sa...

Jag håller med dig, jag förstår ingenting av sådant där, min lillebror får alltid hjälpa mig, han är visserligen 27 men klarar sånt där mycket bättre än vad hans storasyster gör, han är expert!

Hoppas alla dina pelargoner mår bra, jag ser fram emot Pelargonfesten som är här om en vecka på Åkrabergs handelsträdgård (http://www.akraberg.se).

Merethe sa...

Fnis...jeg kjenner meg igjen...er helt grønn når det gjelder slike ting. Alt er veldig lett for de som kan det....

Anonym sa...

Jeg tror unge mennesker er programmert på en annen og mer moderne måte enn vi som har levd mer enn 20 år. Det hørtes merkelig kjent ut det du forteller *hihi*

Mari sa...

aaa frustrasjon! Kjenner godt igjen den følelsen; ja nå går det bra, dette hørtes jo veldig enkelt ut,men nei... Hehe ;)

Bra det blei orden i sakene til slutt!

Ellen Walnum sa...

Så lekker bloggen din var blitt!!! Mye enklere å lese. Har du laget den selv eller er det en ferdig mal?

Elisabeth sa...

Ferdig mal, Ellea. Jeg er jo ikke blitt helt datageni ennå *ler*
Og tusen takk, hyggelig at du likte den.

Anne-Berit sa...

Hihi,er det ikke bra typisk,skal man ha hjelp med noe sånt,så spør de som er vokst opp med det.Vi har ei 16 år gammel jente på kameraklubben vår,og hun må stadig til pers og hjelpe oss gamlinger med et eller annet på dataen.Til og med de gutta som liksom skal kunne det må av og til spørre henne til råds.Ha en fin søndag!

Anonym sa...

Unger har ikke hjerne, de har en datachip!
Nyydelig historie!

Anita sa...

Stakkars dere, men godt det endte så bra til slutt! Unger for til det de vil ja!!
Du! Igår snakket Line (med bloggen LinesHobbyverden) om deg og planla nesten en bærum tur:0) Inkludert lunsj hos deg;0) Hadde ikke det vært hyggelig da?? I løpet av våren! Vi blir ikke fornærmet hvis du ikke vil ha besøk av oss! Har planer om IKEA og Sandvika storsenter på samme tur, så vi fyller fint dagen uten også! Men vi er begge så imponert over dine hage og så evner!! Nå skal jeg snart på shopping i byen! Kos deg du også!

heidi sa...

Ha ha, skal si jeg kjenner meg igjen. Nei slike saker må man overlate til ekspertisen, det er sikkert!

Elisabeth sa...

Anita, det hadde vært kjempekoselig. Velkommen skal dere være når våren er skikkelig igang, og det er noe å se på i beddene mine også. Nå er det jo bare milevis med snø..urk ;) Vi holder kontakten ;)

line sa...

Det ligger en Award og venter på deg i bloggen min.

Ha en strålende helg.

Hilsen fra landet sa...

Men du gjorde en skikkelig innsats iallefall!!! Det må sønnen din sette pris på, og nå tenker jeg han spiller som bare det jeg! Gjelder å slå til når mor er i godlune ;-)