torsdag 26. februar 2009

Jeg tror jammen våren kommer….

Tiden bare fyker avsted, og godt er det for nå er det vår i lufta. Idag har jeg luftet i lysthuset, for første gang i år. 26 varme ,deilige grader viste gradestokken der inne når solen sendte sine stråler inn. Og undertegnede koste seg med musikk, vanning og ikke minst varmen.

I det gamle drivhuset  har det også vært storopprydding idag, planter er sett over, klippet ned og nye stiklinger er satt. I det gamle drivhuset er det stort sett duft og villarter, og noen digre zonaler og rosenknopper. Men ingen er gått dukken i vinter, og det er jammen  første gang.

Stiklingsbrettene bare øker i omfang, og i finstua er det stiklinger både her og der. Godt den ikke skal brukes før i slutten av april, da skal vi nemlig feire mannens bursdag, og da blir det middag der.

Men foreløpig er det boltreplassen til stiklingene, og snart skal de ut i lysthuset, og noen til den gamle drivhuset. De har det absolutt best der når våren kommer.Pelargoner 09 011 Pelargoner 09 010

Jeg har jo sådd så mange villarter også,  og jeg blir så fasinert over hvordan disse bitte små babyene har sin helt særegene stil. Noen har flikete blad, noen loddene, noen dufter herlig av både ananas eller sitron, mens andre ikke har duft. Spennende for en plantenerd som ikke kan få nok av disse små…;)

Pelargoner 09 004Pelargoner 09 005

Pelargoner 09 007 Pelargoner 09 008

Pelargoner 09 009

17 kommentarer:

Ellen Walnum sa...

Fantastisk syn!

Her har det også vært sol og vår idag, og jeg har også luftet i lysthuset:-) Det var deilig etter en strabasiøs vintertur til Nordnorge!

i et lite rødt hus sa...

Så spennende med alle de sortene. Hvordan har du fått tak i alle slagene? Bytter du til deg mye?
Ha en fin dag:)

Merethe sa...

Du verden for en stikling samling.:) det drypper fra tak...tipp tapp.....våren kommer. :))

Elisabeth sa...

Jeg har kjøpt litt frø, og noe har jeg byttet til meg. Satser på masse frøsetting på plantene iår, så da er det muligheter for enda fler bytter ;)

Mari sa...

Ser ut som du har litt å pusle med der ja ;) Siden du snakker om frø, kan pelliser bestøve seg selv? Vet du noen om det? Fikk frø av 'Black velvet rose' planta mi i høst og jommen har frøet spirt! Hadde vert artig å vite om det er en krysning av et eller annet eller om den har genene "fra seg selv".

Anonym sa...

Du store min så mye stiklinger du har:-o Litt av en jobb når du skal begynne å potte om alt.

Her hos oss ser det ut som vinteren kommer i retur, det er blitt hvit guffe ute i kveld.
Skulle gjerne ha sett sola igjen.

Anonym sa...

Så härligt med alla dessa växter! Jag har nu 48 krukor inne med pelargoner. Skall uppdatera min pelargonblogg så snart jag får ork, är ganska trött just nu, mycket att göra på jobbet. Hoppas kunna uppdatera till helgen, jag har köpt några nya sorter =)

Lene fra Lillehammer sa...

Å fy søren, herlig skrevet og desto herligere bilder. Jammen har du litt av en samling altså, jeg blir bare så utrolig imponert over deg. Dette kan du! Jeg skjønner veldig godt at du koser deg nå!

line sa...

Jeg synes jeg kan kjenne duften helt hit. FLOTT!

Elisabeth sa...

Tusen takk alle sammen.
Mari, man kan få spennende overraskeser når man sår zonalefrø, men akkurat Black velvet rose er en F1 , dermed er den frøekte og får samme avkom av de frøene den setter.

F I I N F O R M sa...

Du verden for en mengde med stiklinger! Jeg som går her og stolt over mine små unselige..;))
Flink er du!
Ha en fin dag!

Anita sa...

Såå masse flotte stiklinger! Jeg var i drivhuset her igår og satte stiklinger og vannet og startet litt med opprydding! Men jeg ser at det er lus på noe, HVA GJØR JEG NÅ??? Og du forresten!! Skjærer du ned det meste til bunn eller, jeg ser nemlig at mye har laaange grener, men det kommer vel blader hele veien etterhvert! Rotete og mange spm dette her:0} God helg fortsatt! klem!

Elisabeth sa...

Ang lus så er det mange veier til "Rome"..Jeg bruker kjemiske middler hvis angrepet er for stort, hvis ikke kan du prøve 1 l vann, 1 dl grønnsåpe + 1 ss rødsprit (blandes), det funker også, særlig hvis ikke angrepet er altfor stort.
Ang å klippe plantene så blir det smak og behag. Noen klipper jeg langt ned, særlig duftere som har blitt lange og slengete, mens andre får bli store. Men stort sett blir hvertfall store zonaler og duftere som da har blitt lange og skranglete, finere av en skikkelig klipp ;)

IngunnBW sa...

For et syn! Et hav av flotte stiklinger. Er kjempeimponert :) Og så deilig det hørtes ut i drivhuset ditt! Det kan nok varme en forfrossen vintersjel med et slik lite hus. Ikke bare vår, men sommer der inne .)

Men alle disse pellisene, hva skla du gjøre med dem etter hvert? Det blir vel flere kvadratmeter med potter til slutt...

Ha en flott drivhushelg!

Demeter sa...

Du skulle vært gartner du Elisabeth! Det er så godt å se på bildene av alle stiklingene dine, man får virkelig grønn energi av det! Det simpelthen bugner av grønt i både stue og drivhus hos deg :D Herlig!

Elisabeth sa...

Tusen takk igjen, ja kanskje jeg må blir gartner når jeg blir "voksen" ;)
Og Ninni, ja det blir endel potter, men heldigvis har jeg 2 drivhus, og stor have så ennå er det ingen fare...men man vet aldri, det øker på hvert eneste år *ler*

Hilsen fra landet sa...

Du er så utrolig flink med den såingen din!! Herlig!