fredag 2. januar 2009

Stiklinger og håp om våren...i vinterkulda..

Jeg stakk masse stiklinger i høst, hadde vel egentlig ikke så store håpet om at det skulle bli store rotningen på de..høsten kan være lunefull med slike aktiviteter...Men jammen har nesten ikke alle sammen fått rot og er i full vekst. Noe som gjør planterommet litt fullere enn det jeg hadde tenkt meg når jeg nå skal begynne å så snart...Ikke får jeg de ut i drivhuset heller, for gradestokken viser -11 grader brrrrrr... Men jeg satser på at kulda snart gir litt tapt så jeg får det ut i glasshuset. Kan jo ikke tilby de på nett heller, plantesending om vinteren er jo et litt for stort risikoforetak. Krysser fingrene for at de vil holde seg i sine små potter til de får nye hjem iløpet av våren.

Det er jo en smule rart å sitte her og planlegge både såing og plantebytting/salg..også skriver vi bare januar...Jaja, kanskje det er et forsøk på å ta våren litt på forhånd *ler*

Som dere ser er det trangt om saligheten i plantekarene ;)
Posted by Picasa

10 kommentarer:

Laila sa...

Ser ut til at alle har begynt å tenke på såing og planter, jeg også men på tegneblokka og huskelista. Jeg har lovet meg selv at mars skal få passere før jeg gjør noe, så jeg slipper å gjøre det to ganger. Stiklingene dine ser flotte og villige ut.
Ha en fin helg.

Anonym sa...

Jag gör precis som du, tar nog ut våren lite på förhand. Men jag älskar verkligen mina pelargoner, och andra växter också för den delen, och då vill man ju så gärna tro att det skall vara vår snart! Mina pelargoner har tappat mycket blad och jag undrar om alla verkligen lever, men vi får se hur de mår när de fått stå inne ett tag i värmen.

Elisabeth sa...

De vil jo ofte miste masse blader om vinteren, det er bare å klippe de ned når lyset kommer igjen, da spirer de som regel kjempefort igjen.

Wenche sa...

Hehe, jeg har akkurat samme problemet. Kjelleren er full av overvintringsplanter, både pellis, fuchsia, canna osv. osv. Jeg satte også en del stiklinger både av pellis og fuchsia i høst og alle lever i beste velgående. Har riktignok mistet noen pellis, men det er av de stiklingene jeg kjøpte i sommer/senhøstes.

I kveld har jeg sittet og skrevet merkepinner for alle staudene som skal sås - regner med å begynne i morgen. Men jeg vet altså ikke hvor jeg skal gjøre av dem når de begynner å spire og for ikke snakke om når de skal prikles.

Jeg hadde egentlig ikke tenkt å starte opp drivhuset før etter at vi kommer tilbake fra ferie i begynnelsen av mars, men det tror jeg nok at jeg må revurdere :-)

Anne-Berit sa...

Herlighet,med alle de stiklingene er det ikke rart du venter på våren.Du har visst veldig grønne fingrer du,som er så flink å få det til å vokse og gro.
Ønsker deg ei fin helg med mye kos.Klem!

Anne på Moseplassen sa...

åå, så artig å se alle stiklingene da!
Gratulerer med god rotning :D

Og godt nytt år!

Lene fra Lillehammer sa...

Hei på deg Lizzi. Tenkte jeg måtte legge igjen en liten hilsen til deg, mistet liksom litt kontakten med deg etter at dagbøkene våre ble borte.
Ville bare si at jeg synes du er har kjempeflott blogg og ENDA flottere bilder. Nå lengter jeg virkelig etter sommeren.

Kathrine sa...

Her var det mye snacs du!!!
Sjøl har jeg slitt litt med stiklingene jeg fikk av deg. Noen måtte jeg gi opp rett og slett:( Men noen er blitt flotte:)

Ha en flott lørdag!!

Anonym sa...

Oj, her var det litt av hvert ja:-)
Det var da noen veldig fine blad på den på nederste bilde.

Elisabeth sa...

Det er en duftpelargon, Charity
Her står det litt om den
http://pelargoniumoasen.blogspot.com/2008/05/charity.html