torsdag 29. januar 2009

Det vokser og gror.

Det vokser og gror i alle såkassene mine. Ja, så mye spirer det at undertegnede har nesten begynt å bekymre seg over hvor alt skal oppbevares før det skal enten selges/byttes bort, eller får komme ut i mine bed..
Men klarer jeg å styre lysten til å så enda mer..?
Neida, det er stadig frø som kommer i jorden, og like lykkelig blir undertegnede når spirer dukker frem. Det er rene lykkerunden jeg har om morningen når jeg vandrer fra såkasse til såkasse og følger med på hva som har skjedd *ler*
Masse spennende pelargonium villarter er i full fart, og mange av de har begynt å dufte godt også. Dobbel lykke altså :)


Blåkorg har jeg visst sådd meg helt ut på...dette er bare litt av hva som er priklet til nå, ennå har jeg et stort kar som må prikles snart.
Tanken var å ha blåkorg som kantplante i alle bedene mine. Men nå lurer jeg litt på om man trenger 100-vis av planter til det *ler*
Nei, løsningen blir nok en bytterunde når de vokser seg større, og ikke minst er sendeklare med tanke på kulda ;)Stiklinger er det jammen også nok av, så mange at jeg har lagt ut en foreløpig bytte/salgsliste på Pelargoniumoasen ligger i sidemeny ;). Ennå er det jo for kalt å sende, så dermed må det bli hentet hos meg evt. Noen planter er dessuten såpass store nå at det blir vanskelig å få pakket og sendt det på en skikkelig måte *ler* Slik som P.x blandifordium `alba`.

10 kommentarer:

Monica Therese sa...

Gleder meg virkelig til å se priklingene dine bli til store,vakre blomster =)

Også må du si ifra om du skal ha utsalg på eggene dine,så fine som de er ;)

Miamaria sa...

Oysann, skulle pellizen min vært så stor nå, ja. Da har jeg nok sådd litt sent. :( Min første står med to frøblader sånn akkurat nå. ;) Jaja, da har jeg lært det. :)

line sa...

ÅÅÅ heldige deg! Skulle gjerne duftet inn luktene NÅ med det samme. Gleder meg også til sommren, og kanskje blir det drivhus på meg denne sommere - den som venter får se...

F I I N F O R M sa...

Så fine stiklinger du har! Å som jeg gleder meg til vår og sommer;)Har også planer om å så frø, men har ikke begynt enda. Tror de frøene jeg har stort sett skal såes litt lenger utpå ettervinter/vår.
Ha en forsatt fin kveld! Hilsen Tove

Supernøtt sa...

Så herlig å se det gro! Jeg har tatt en latmannsløsning og puttet frøene ned i jorden til morplanten. Men så langt har det ikke gått så veldig bra. Det har spiret, men de har ikke hatt optimale forhold, og klarer seg ikke i det lange løp.

Størhuset sa...

Skal ta opp mine pelargonier snart jeg også, blir vårlig i vinduskarmen. Vet ikke om jeg skal så noe, har lett for å glemme dem etterhvert... Håper alle mine har overlevd vinteren, for det er ikke så lett å få tak i nye pellise herover. Ligger en utfordring til deg hos meg! Ha en fin kveld

Anonym sa...

Vad roligt att det växer så fint för dig! Tyvärr är det många av mina pelargoner som inte klarade vintern, men man får se det som att det är roligt att köpa nya också! Jag känner mer och mer att jag blir inne på doftpelargoner, som jag tycker är så vackra och luktar så gott...

Lene fra Lillehammer sa...

Haha, trøst deg med at det er flere som har begynt å bekymre seg for plassen når alt er priklet. Rundt regnet har jeg sikkert over 1000 småspirer som etterhvert vokser seg store......brrrr. Jeg sitter å funderer på annekset og jeg er litt frem og tilbake om jeg rett og slett må kaste en del av spirene etterhvert (noen jeg synes er veldig vanskelig). Men herregud, jeg er stygt redd jeg ikke får plass til alle. Men jeg får uansett gjøre som jeg gjorde for et par år siden, å legge en superdiger presenning på gulvet og sette mange av spirene der, i tillegg til bordene som står der. Joda, det skal nok ordne seg men jeg må nok være hard med meg selv i år og kaste noe av overskuddet.

FO - 2 sa...

Der var det mange gleder på brettene ja. :)
Og du, kan man virkelig få for mange blomster da....? ;) Hehe.
Å bytte er en god idè.
Jeg pleier å strø om meg på våren. Til venner og naboer.
I retur ønsker jeg meg som regel ei flaske vin. ;)

GundaM sa...

Er dette din hovedblogg mon tro..?

Vel, takker for koselige tilbakemeldinger inne hos meg.Denne minner meg om at jeg har noen i kjelleren som kanskje burde komme opp snart..?
Vann har de ikke fått og klippet ned ble de ikke..Huttitu, jeg og planter..Elsker jo alt men har ikke hjerte til å klippe av det grønne. Skal bli spennende å se hva som kommer frem ;0)

Ha en fin helg der ute!