søndag 2. november 2008

Å minnes de vi har mistet...

Idag skrives allehelgensøndag, og for meg som for mange andre er det dagen å minnes de kjære vi har mistet. Her i Bærum er alle kirkegårder fulle av folk med kranser og lys, en utrolig flott skikk, synes jeg.

Jeg har selv mistet begge mine foreldre, de døde altfor tidlig da jeg var 15 og 35 år. Skulle nok gjerne hatt de med meg noen år til. Så for meg har turen gått til deres gravsted for en stille stund, en stund for minner om både sorg og gleder. En grav for meg har alltid vært et godt sted å gå, der har jeg sortert mange tanker, og grått mange tårer. Men allikevel er det et sted hvor man kan finne igjen gode minner, og ny styrke.

Ikveld tok jeg med kamera også, for Haslum kirke som er en kirke fra slutten av 1100-tallet, lå så vakkert å badet seg i kveldslyset. I denne kirken er begge mine barn døpt, og jeg selv er blitt gift her. Det er en meget vakkert kirke som har en altertavle fra 1631, og en døpefont i tinn fra 1634, fremdeles i bruk.

Så håper jeg dere alle har hatt en fin allehelgensøndag dere også :)

9 kommentarer:

heidi sa...

Nydelig og tankevekkende innlegg Elisabeth. Jeg har fortsatt mine foreldre i live, men de er ikke like friske lenger... det får en til å tenke ja...

Vakkert bilde av Haslum kirke!

hildeG sa...

I den kirken og den døpefonten er jeg døpt :-)
Jeg har også tent lys på min mors grav i dag, og sunget Allehelgenskonsert - som jeg har blogget om.
Min mor ble bare seksti år, men rakk da å få med seg alle barnebarna.
Nydelig bilde.
Allehelgenssøndag er en fin dag, som er kommet mer fram i bevisstheten i de seinere årene.

Vivishagerom sa...

Godt å kunne stoppe litt opp og tenke. Kjempe fint å ha en grav å gå til.

Takk for at du delte dine tanker med oss.

Ellen Walnum sa...

Takk for et nydelig innlegg.

Jeg skal ha et innlegg på en diger konferanse i neste uke, der jeg blandt annet forteller om min mor som døde da jeg var 16. Selv om jeg ikke har vært på graven hennes i dag har mange tanker gått til henne allikevel mens jeg har sittet her og skrevet og forberedt meg.

Anonym sa...

Ja, nu har det varit rejält kallt här i två nätter, den här natten blir också kall. Tyvärr har mina kronärtskockor frusit ihjäl (tror jag) för jag har inte täckt dem och nu ligger de platt på marken. Synd, men man får så nya nästa år! Vi hade -7 grader här i morse, jättekallt för att vara här på västkusten!

Relimon sa...

Takk for et fint innlegg! Jeg har også vært og tent lys i kveld. Lys på grava til mamma som blei bare 30 år. Det er både godt og vondt med allehelgensdag - men vakker er den!

M.E.V. foto sa...

Hei! Nydelig innlegg og en fin skikk:)

Hilsen fra landet sa...

Så leit å høre at du ikke fikk ha foreldrene dine lenger. Det må ha vært hardt, spesielt som 15-åring... Men godt å minnes og ta med seg verdier fra dem i sitt liv og til neste generasjon.

God helg til deg!

Min Verden sa...

Kondolerer med foreldrene dine. Ja, det var altfor tidlig å miste. Jeg er heldig og har både foreldre og svigerforeldre hos meg ennå! Det er en flott tradisjon med lys på gravene. Det blir ekstra flott i høytidene, allehelgensdag, jul osv. Vakkert blir det med alle lysene og en fin stund. Det jeg skal si nå passer ikke inn, men jeg har lagt inn en utfordring til deg hos meg - hvis du orker. Klem Hanne