Dette tror jeg er en av de beste syltetøyet/marmeladen jeg lager, og ikke minst det dyreste.. Den passer supergodt til en moden brie, eller til en Blå Selbu f.eks. Den er også god på sjokoladedesserter.
Oppskriften ble laget av Kokke-Lise på NRK frokost-tv for flere år siden.
Fiken og aprikosmarmelade m/portvin
200 g tørket fiken
200 g tørket aprikoser
100 g rosiner
5 dl portvin
3 ss sukker
2 stjerneanis
1 kanlestang
Skjær fiken og aprikoser i små biter. Bland alt sammen i en kasserolle og la det koke sakte opp. Kok langsomt til frukten er helt bløt og all væsken har trukket inn. Rør av og til
Fylles på rene glass og legg på lokk. Oppbevares kjølig
1 kommentar:
Det er så spennende å følge bloggen din nå i adventstia. Dette syltetøyet høres veldig godt ut.
Før trodde jeg ikke at syltetøy var noe særlig sammen med ost, men etter å ha smakt det, så er det jo kjempe godt.
Ha en fortsatt fin helg!
Legg inn en kommentar