Og her i heimen starter dagen alltid med lussekatter og luciamorgen på svensk tv. Det er en helt spesiell stemning på denne dagen for meg, kanskje fordi jeg er vant med luciafeiring fra jeg var liten. Det er nemlig ganske mange svensker i vår familie
Oppskriften på lussekattene er like gammel som meg, og den er like god hvert eneste år. For de som har lyst til å prøve, så kommer den her . Husk at safran må man bruke i lussekatter, hvis ikke får man ikke den gode smaken og nydelige fargen
1- 0,5 g malt safran (kjøpes på apotek)
200 g smør (smeltes)
1/2 liter melk (helles i det smeltede smøret)
100 g gjær (blandes i litt av melken når den er fingervarm)
16-18 dl hvetemel
2 dl sukker
1 egg
Hell det våte i det tørre og elt godt sammen til en smidig deig.
Heves i ca 1 time, eller til deigen når dobbel str
Trill ut til lussekatter, og etterhev i ca 30 min.
Pensle med pisket egg
Stekes på 220 grader i 7-9 min.
Og da blir det slik
2 kommentarer:
Ønsker deg en flott Luciadag. Klem
Så koselig! ...og nam nam;)
Har vært med på Luciafeiring gjennom min jobb i skole/bhg, i mange år. Og da ungene mine var små gikk de Lucia i nabolaget.
Skulle gjerne hatt noen på døren her jeg....i stedenfor de som kom på Halloween:)))
Ha en fin dag!
Klem
Legg inn en kommentar