Det er noe galskap om dagen når kilo på kilo med tomater blir høstet inn, og skal brukes. Det er lissom grenser for hvor mye tomater man orker å spise, og da blir gode kokebøker, veldig kjekt å ha
Det syltes og kokes hele tiden, og i heimen har man måttet gå til innkjøp av et kjøleskap til for å få plass til alle go`sakene..
Om dagen så kokes det tomatsyltetøy med citrus, vaniljestang og chilipulver, ja det ER faktisk godt…
Dessuten er det 2 typer chutney, en med bare tomater og plommer + honning, også en med tomater, plommer, eple, ingefær og rødløk. Eplesidereddikk er der selvsagt i begge to. Jeg synes nok sistnevnte er en favoritt hvis jeg skal velge.
Sånn går no`dagan, stort sett i drivhuset eller foran grytene. Men nå er snart tomatsesongen ferdig, da skal 400 pelargoner bæres inn i drivhuset for vinteroppbevaring, også skal jeg selge overskuddet av tomatfrøene som jeg har høstet i hele sommer/høst. Det kommer frøliste senere på tomatbloggen min (for de som er intressert)
5 kommentarer:
He he det kan lett ta overhånd. Selv om jeg til dels har klart å begrens meg ser jeg at det blir rikelig med tomater likevel.
Er du Norges Camilla Plum?
Jeg prøvde en selvkomponert oppskrift på plommesyltetøy i år;
Gule plommer, epler i biter, saft fra sitron, sukker selvsagt, og bittelitt ingefær (smakte forsiktig til så den ikke skulle overta).
Supergodt!
Spennende med alle de forskjellige sortene du har. Jeg må følge med når du legger ut frølisten, kjekt å prøve noen nye sorter.
Jeg lagde passata, den fikk veldig god og konsentrert tomatsmak. Nesten som tomatpure, bare bedre smak på den.
Oi... jeg jeg har ikke greid å bruke opp tomatene på den ene planten vi har en gang :D ja snakk om galskap men du er iallefall rette personen til å få brukt av herligheten. Har båret inn de fleste pelisene i dag jeg. Godt at det er gjort. Hi hi jeg har jo ikke så mange heller da. Klem Merethe
Små cherrytomater, delt i to med et dryss av timian over og tørket i ovnen. Legges så i olje - SUPERGODT og kan anbefales!
Legg inn en kommentar