onsdag 14. september 2011

Prosjekt drivhus!

Jeg var jo så heldig i våres å få et brukt drivhus fra en som ikke hadde brukt for det lengre, og nå skal det opp Smilefjes

Huset er et termodrivhus på nesten 15 kvm, med 6mm kanalplastplater, altså endel bedre isoleringsevne enn mitt gamle glasshus. Så nå går det gamle glasshuset ned, og det nye kanalplasthuset opp. At det også er større er jo heller ingen ulempe Smilefjes som blunker .

Inngangen på det nye drivhuset blir andre veien enn på det gamle glasshuset. Det er en enkel grunn for dette, lysthuset har jo kommet opp etter glasshuset og nå ønsker jeg å lage en liten arbeidsplatting imellom drivhusene. På plattingen har det blitt lagt beleggningstein. Det er kjempefint å kunne lage drivhushjørne på tomten litt mere helhetlig, få begge husene til å “henge” mere sammen. Og nå har vi muligheten til dette.

Inne i det nye kanalplasthuset blir det store betongheller, som jeg hadde fra før av også. Jeg synes det er enkelt og greit, dessuten ser jeg ikke helt vitsen i og isolere gulvet slik det er gjort under lysthuset.

Spennende dager blir det hvertfall utover, nå er alle glassplater ute av glasshuset, og bare skallet skal demonteres. Deretter må det legges mere sviller, plasthuset er jo større, og deretter blir det å sette opp det nye plasthuset. Jeg gleder meg! Smilefjes

september -11 001september -11 002september -11 003september -11 004

Og tomatsesongen er ubenhørlig slutt, slik ser det ut i de fleste potter nå.

september -11 005

Sesongen har vært travel, lærerik og ikke minst veldig gøyal. Masse spennende og gode tomater, mye chutney og syltetøy i kjøleskapet, og mange frø både til eget bruk neste år, og endel som får bli litt frøsalg på tomatbloggen min. Salgs/byttelisten blir lagt ut der om 1-2 uker Smilefjes som blunker

4 kommentarer:

RoseSommer sa...

Da blir det vel noen fine bilder fra drivhuset til våren. Sesongen begynner jo tidlig i sånne hus. Vi har ikke noen naturlig plass drivhus (ikke sol nok på tomten), så jeg får klare meg med det som gror på friland og i potter. Og neste år blir bedre enn i år, ikke sant??!?
Nå gleder jeg meg ekstra over pelargonier som pynter i vinduskarmen. Du har fått opp interessen min betraktelig, så takk for bytteblomster. De klarer seg fint! Nå har jeg snart bare pelargonier i vinduet. Synes de blir finere og finere!

krepsemor sa...

Gratulerer! Spennende med nytt drivhus, og flott med mer helhetlig uttrykk. Så får du mer plass til tomater ;) Er spent på fortsettelsen!

Unknown sa...

Det blir artig til våren med drivhus ,en kan jo starte mye tidligere ,fint blir det også,,
Ha en fin dag , Marit.

Fies notiser sa...

Duogdu så heldig! Tenker tomatene gleder seg, jeg mener, neste års.... :-)