lørdag 4. oktober 2008

Urter og pelargoner.

Ja, for nå er urtestiklinger for neste år tatt. Prøver å ta stiklinger av de urtene som ikke er helt vinterherdige. Er jeg heldig så klarer de ute vinteren, og hvis de ikke skulle overleve, ja så har jeg stiklingene. Uansett så kommer de til nytte, enten i mine bed, eller i andres ;)
Appelsin og ananas salvien er også så god, så den tar jeg ingen sjanse på å miste .


Også er jeg igang med neste års pelargonstiklinger også. Har tatt endel av de store plantene, og ikke minst de engelske og uniquene som ofte trenger minst et par mnd rotningstid. Planen er at så fort de har rotet seg så skal de ut i det gamle drivhuset, hvor jeg har plantebrett hengende under taket til disse "småbabyene". Der blir det masse lys,og passe temperatur, slik at de ikke blir noen rangletet småplanter. Jeg håper dermed at alle stiklingene er flytteklare i desembermnd, for de skal jeg starte med såingen, og trenger nok det meste av plassen på planterommet inne :)

13 kommentarer:

Mokki sa...

Wow for en orden! Du har merket hver plante - jeg er imponert! :)

Anonym sa...

Så flik du er. Jeg er mektig imponert må jeg innrømme. For en koselig hobby.

heidi sa...

Systematisk og ordentlig som vanlig, - kjempefint!
;o)

Anita sa...

Oh my!!!! Så utrolig orden det er hos deg! Mektig imponert jeg!!!! Bør kanskje ta noen stiklinger av mine jeg også nå, men vet ikke helt om jeg klarer å overleve de vinteren! Alt har flyttet inn i drivhuset og det ser bra ut! Fortsatt god helg!

Anniken sa...

Så spennende å se fra alt det du har på gang!:) Ser veldig organisert ut ja=) Synes desember hørtes så tidlig ut, er det bare meg?=P Eller er det sånn at man nesten må begynne så tidlig?

Elisabeth sa...

Jeg er en liten kontrollfreak ja *flau* liker lister og orden *ler*
Og i desember sår jeg villarter og zonalepelargoner, det er nok for tidlig for det meste av de andre sommerblomstene, du har rett i det Anniken :)

Merethe sa...

Du verden elisabeth, skikkelig orden hos deg. Er det bare å sette dem ned i såjord,under lys?

Elisabeth sa...

Det er ingen noe annet nei, såjord og lys + når de har rotet seg sett de litt kjøligere, men med like mye lys. (du får jo snart drivhus, Merethe)

Lene i Fredrikstad sa...

He,he. Jeg la inn avataren i blogger-profilen min isteden. Den kommer ikke om jeg lenker direkte til bloggen min, bare om jeg lenker via blogger-profilen.
Dvs. nå finner jeg jo ut om den gjør det....
Og jeg sjekket med forhåndsvisning, så det gjør den.
Da er bloggen min to tastetrykk unna isteden for ett.

Ingrid E 's hage 630 moh sa...

Du verden for en orden og for en mengde. Mine stiklinger blir bare for smårips å regne....., men gleden ved å se stiklingene sette røtter og vokse, vil jeg tro er den samme :-)

Jeg har endelig fått tak i ananassalvie etter å ha vært på leting i mange år. Hadde den for en ti år siden, men den døde ut. Nå kommer jeg til å ta stiklinger av den. Både for å sikre meg flere planter, og for å sikre overvintringen. Her greier den ikke vinteren uansett, men jeg kunne tenkt meg å prøve og overvintre den slik som jeg overvintrer fuchsiane. Frostfritt i en mørk kjeller. Jeg tror det skulle kunne gå.

Wenche sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Wenche sa...

Wow, så flink du har vært da - og sånn orden. Jeg har egentlig kommet "til den erkjennelse" jeg også at alle potter må ha hver sin merkepinne, men jeg glemmer det ofte og lar stiklingene stå i rekke med bare pinne i den første. Og hva skjer - jo så blir det litt flyttinger og jeg har selvfølgelig mistet oversikten. Har gudskjelov ikke gjort det med pellisene ennå, men både stauder og Fuchsia har nok kommet på vidvanke :-(

De salviene hørtes veldig fristende ut, hva bruker du de til?
Kanskje det går å legge inn en bestilling (bytting) til våren?

Laila sa...

Slutter meg til de andres kommentarer om orden og sånn, hva er passe temp. for å overvintre i drivhus? Godt å vite hvis man skulle få opp et.Masse jeg ikke vet om drivhus. Siden din var også blitt fin og annerledes.