mandag 27. oktober 2008

Elg, bobleplast, frøposer og halloween...

Du verden..tiden går og her var det ikke blitt skrevet stort på noen dager nå. Jaja, jeg får bare skylde på både jakttid, siste hageraid, isolering av lysthus og ellers en travel hverdag.

For her har undertegnede partert en halv elg og fått i fryseren. Kjøttdeig er blitt kvernet, og steker utskåret. Så nå har vi masse deilig, ferskt elgkjøtt utover vinteren, det blir vel noen koselige middagstreff ut av det, håper jeg ;)

Lysthuset har også fått på seg bobleplasten sin, så nå kan både kulde og vinter komme, plantene og jeg er så klare som vi kan bli. Bedene har blitt renset , og de mest sårbare plantene har blitt behørig dekket til.

Også går vi jo mot halloween, og det er hvertfall en her i heimen som skal ut å vandre på snopjakt. Og i mors hjemmelagde kostyme blir han hvertfall ikke kald, han er nemlig utkledd som dyne, enkelt og greit. Har bare splittet opp en juniordyne, og den passet perfekt. Og med en kompis som skal være madrass, ja da er vel lykken gjort, håper hvertfall gutta ;)

Ellers er jeg igang med litt julegaver i kjelleren, decopagepotter skal lages, bruker leirpotter, men ikke med hull i bunnen, slik at de kan fungere som pyntepotter inne. Kommer bilder etterhvert. Dessuten det siste innfallet av frøposer, jeg vet ikke hva det er med frøposer og meg, men jeg finner stor glede i å lage spesielle typer. Disse er laget av en gammel bok som jeg fant på loppis. Masse flotte bilder i den som passet perfekt til mine frøposer. Jeg får også legge til at det var utenlandsk bok, språk ukjent, har nemlig ikke helt samvittighet til å klippe i stykker en bok jeg kan lese *Ler*
Her er hvertfall et lite utvalg av de som ble laget :)

8 kommentarer:

Anita sa...

Så masse du har fått gjort! Så du skal overvintre idet store huset ditt også!! Jeg har vært på en nattevakt og kommer ikke ordentlig igang med noe idag, har laget pannekake røre da;0) Kos deg videre!

Kathrine sa...

Skjønner godt du har hatt bloggpause ja:-) Fint å ha deg tilbake igjen.
Og mange som får flott julegaver av deg i år!

Kos deg fortsatt:-))

Klem

Elisabeth sa...

Begge drivhusene er gode og fulle ja..det var dette med begrense seg..*flau*

Demeter sa...

Åhh så flotte frøposer! Du er så kreativ!

Mmm elgkjøtt ja, det er knakende godt! Og for en luksus å ha slikt liggende i fryser'n! Heldig er du :D Det går liksom mest i fisk og småvilt her, hihi! Ja og sau nå da.

Mange klemmer fra Kristin

Røsslyng sa...

Så utrolig flotte frøposer du lager!! :)
(noe helt annet enn de kjipe kaffefiltrene jeg bruker til å samle og oppbevare frø i *rødme*)

Skal si du har vært effektiv med vinterklargjøring av hage/drivhus, litt slow-motion her så jeg satser på at det er leeenge til frosten er her for fullt ;)

Merethe sa...

Så morsomme frøposer. Gjennbruk!! det liker jeg. :)

Vivishagerom sa...

Her går det også mot Halloween og minsten i huset skal ha fest hjemme med alle gutta i barnehagen (8 stk). Jeg har lovet både edderkoppspinn og trolldrikk, så vi får se hva vi får til.

Ellen Walnum sa...

Å så fint å ha deg tilbake i bloggen:-)

De frøposene var kjempelekre! Ble litt inspirert her. Kanskje det var noe å foreta seg i mørke vinterkvelder.

Har du isolert hele lysthuset eller bare veggene? Lurer litt på hvordan jeg skal få spent bobleplast over taket......