søndag 20. juli 2008

Det vokser så det knaker...

....i hagen min om dagen. Jeg bare storkoser meg over å se hvor mye små frø og stiklingsplanter kan bli. Det er jo regelrett et lite under.
I urtebedet har nå mange av urtene mine kommet i blomst, og egentlig så skal de vel ikke blomstre (har vel noe med smaken og gjøre), men jeg som er blomsterelsker kan ikke klippe bort alle de vakre blomstene som urtene produserer.


Agurkurten er det jo blomsten som skal brukes, og de bare lyser opp i yrtebedet mitt.
Appelsinsalvien får de vakreste blomster i rødt, også smaker den så utrolig godt. En av årets absolutte favoritter!Etasjeblomsten har jeg i flere farger, foreløpig blomstrer de rosa og røde skjønnhetene. Og disse er jo noen skikkelige "bustenelliker"Også er det isop da, i nydelig kongeblå farge, men de gule enkle rucculablomstene bak. Hyller de svenske fargene.

Og som en liten "lysfontene" *ler*, står den meksikanske estragon, en skjønnhet absolutt.


I drivhuset er det også fart, tomatene står med rødmende kinn, og agurkene høstes jevnlig allerede.Paprika er klar, både grønn og rød

Og siden undertegnede har hatt en chili-dille iår (når det kommer til å så), ja så er det mengder med chiliplanter der ute også...som jeg egentlig lurer litt på hvordan jeg skal få brukt alle disse sterke sakene...;)

På bærbuskene bugner det nå av rips og solbær, og skal man rekke og høste før trosten, ja så bør man snart ta det..Og ikke minst har mine gamle gode åkerø tre fra 1925 plutselig bestemt seg igjen for å bære frukt. Nå har vi hatt 5 år nesten uten et eple, og snakket om og evt skaffe oss et par nye trær..Og hva skjer, jo detteSkulle nesten tro at trærne har ører...
I rosebedet står det i fullt flor, og den gule `Chinatown` bare lyser det avChristian IV står opp til sitt navn ,der den står i majestetisk honnør.`Nina Weibull`like så, vakker kvinne.


Og for ikke å snakke om denne,


`Lilli Marlene`


Ja, t.o.m mine engletrompeter står nå i knopp, og jeg bare gleder meg til den deilige marsipanduften som de gir ut når blomsten kommer.


Og i utehagen står mange av mine pelargoner på rekke og rad, og blomstrer så man kan bli salig av mindre *ler*, dette er hvertfall en nytelse for en som meg, nemlig hardt angrepet av pelargondille....;)

Og inne i vinduet, min siste coleus `Red angel`, med sine nydelige røde englevinger...Havegledene står jo bare i kø nå om dagen *lykkelig*

13 kommentarer:

Anonym sa...

Ojda - Pellisdille ja. Nydelige blomster er det og de minner meg om bestemor (gode minner)
Fristende saker du ellers viser frem, det er moro med hage i disse dager, helt klart.

borghild sa...

Nydelige blomster og et utrolig drivhus. Men så er det jo ekstra godt å spise hjemmedyrkede grønnsaker:-) Jeg har tomater, og det holder visst for meg:-) Ha en fin uke! Klem B:-)

Mokki sa...

Så mye spiselig du har i hagen! Sneglene har hatt fest på bønneavlingen min i år... ikke en eneste plante som har overlevd....

Kathrine sa...

Takk for gode ferieønsker! Og ønsker deg flotte dager i hagen. Skal si det "knaker" godt til deg ja. Og så chilli, mitt favorittkrydder. Du kommer til å kose deg bra om litt:-))Du har en flott hage...

Klem:)

Min Verden sa...

Guri - så mange interessante blomster du har. Etasjeblomst - hva er det? Ja, jeg så jo bilde av den, men hva er det? Veldig stilig plante. Hanne

Randi sa...

Får så lyst på drivhus når eg ser slike bilder som du viser her... Tenk å kunne hauste eigne agurkar, tomatar og druer! For ikkje å snakke om å kunne pusle med hagegreier heile året : ) Veit du om eit drivhus må stå i sola, eller kan det like gjerne stå litt i skyggen? Driv og pønska ut mulige plassar for det skjønnar du : )

Mita`s hjørne sa...

Heisann...
For noen hærlige bilder du viser her... nydelig...
Her har vi også høstet tomater, agurker og paprika i drivhuset, sukkerertene er også klr for høsting - en del av de...
vi har heldigvis noen flotte dager nå, litt jobbing med mest kos i hagen...

Ha ei koselig uke...

Hilsen fra landet sa...

Gleder meg med deg!!
Borago er jo noe jeg skulle hatt!! Ante ikke at urtene blomstrer slik som du viser jeg.
Snart springer knoppene til endel av de papaverene som jeg fikk frø av deg til i vinter... jeg skal ta bilde og legge inn når det skjer selvsagt ;-)

Min Verden sa...

Takk for tipset om stauden. Den var virkelig lekker. Du, jeg har et spørsmål om pelargonia. Mine fikk seg en knekk i det siste regnværet - først 68 mm på et døgn (og jeg var borte) - så nesten 30 til (og jeg var borte). Resultatet var mange sorte blomster og gule blader. Klippet bort det stygge og tok vekk de gule bladene, men blomstene så litt ribba ut etterpå. Hva gjør du? Har du alle dine under tak? Svigerfar hjelper så godt han kan, men med sånne regnbyger er det litt vanskelig. Hanne

Laila sa...

Du har da så mye fantastisk i din hage, de etasjeblomstene var morsomme, og et drivhus er nok tingen, mine agurker er bare 10 cm. Pelargoniaene dine !!!? jeg visste ikke at det fantes så mange.
Kos deg, Laila

Min Verden sa...

Takk for tipset om pellisene - jeg sendte jo mannen ut i haglvær med parasoll. Er på et tidligere innlegg. Jeg er veldig lei meg for at du mistet hammeren da du ble gift *LOL* - det gjorde jeg også og det er så trist atte.... hehehe!

Anonym sa...

gka54y8l

apsc5dkm

f54yewr4t536

cve84bbp

dj31n86n

Anonym sa...

i79zu6l6

dcoyr1ry

f54yewr4t536

vjv1nj1i

sa7jcivw