fredag 4. juli 2008

Mange havegleder :)

Fjellet er vakkert ja, godt å se at flere er enige i det :)


Men jeg må jo også bare innrømme at jeg har storkost meg i haven de siste dagene. Det vokser og gror og ikke minst blomstrer. det gir emg en så utrolig stor glede og kunne følge en plante fra stikling/frø til ferdig vakker plante. En følelse av nesten å være skaperen selv *ler*
Rart og tenke at mye av dette har bare vært et lite frø, eller en liten stikling bare for noen uker siden, og nå er det skjønnheter.

Og så må jeg jo dele med dere av hva jeg opplevde på min lille hagevandring idag.


Her står blåkorgen (sådd 1 feb) og middagsblomsten `Harleqin mix`(sådd 31 mars) i skjønn forening.Og min papaver `black peony`(sådd 5 april) står strunk foran mine riddersporer.

Selvsådde dahliaen( 1 mars) min har blitt kjempestor og står sammen med en nicotiana `Limegreen`byttet til meg fra Elisa fra Hagegal.


Fløyelstjæreblomsten er byttet til meg fra Lene fra Lillehammer og bak står min gamle `Bonica`rose, en skikkelig hardhaus.

Haresvans var en av årets overraskelser, byttet til meg på plantebyttemøte, og så da ut som gress... Var vel noe i tvil om det var et vellykket bytte, helt til jeg kom hjem fra ferie og fant de herlige "tustene" i toppen. den er jo bare så vakker og frø skal hankes inn, det er helt sikkert.Bak skimtes noen vakre malver `Silver cup`og fra Lene ;)


Nemophila (sådd 31 mars), blomstrer villig hele sommeren. Takknemlig liten kantplante.Og igjen en av mine mange papaver, dette er `angel choir`, de er pastellfargede i mange forskjellige fargenyanser.


Jeg var så heldig ifjor og bytte til meg masse valmuefrø fra Sverige, og på disse frøene sto det `blandende farger`, jeg kan nesten ikke se meg mett på de, og frø skal samles med nemsom hånd. De er jo bare noen skjønnheter.


Og her har vi papaver `black peony`igjen, skjønnheter det også.

Dette er papaver `burgundy`, nesten sort den også ,men med et anstrøk av mørk lilla.

Papaver `Drama queen`er det skikkelig drama over. Rufsete og tøff er den virkelig.

Papaver `lady bug` er skjønn i sin enkelhet.


Solhatt med reveamarant i bakrunnen.


Sort kornblomst `black boy`(sådd 17 mars) står og koser seg sammen med eplesolbrud `pineapple`(sådd 1 mars). Jeg var så heldig at jeg fikk frø av bl.a annet denne eplesolbrud, i julegave fra Blomstermamma. Heldige meg som får gaver som jeg kan glede meg over så lenge :)
Her ser vi kornblomsten min med denne vakre haresvansen i bakrunnen.Og her har vi kornblomsten, rosa salvie og haresvansen igjen (jeg er bare så glad i denne svansen jeg da) *ler*

Ringblomsten `Touch of red buff`er også en lykkelig frøbyttehandel fra nett, den er jo nydelig med sine rødaktig underside på bladene, her sammen med zinnea.

Zinnea er jeg også glad i, og her har vi en storvokst en med en utrolig vakker orangefarge, og sammen med `black peony`, ja da synes fargen enda mer.Og i dammen min der sti vannlinjen og ventet på meg med blomst da jeg kom hjem igjen. Denne vannliljen er nå 3 år gammel, men klarer vintrene fin i dammen.

Tilslutt har også urtene mine kommet i blomst, noen får lov (ikke alle ;) ), men matrem kan blomstre. den er jo så nydelig at man like gjerne kan ha den i et blomsterbed hvis man ikke har urtebedd som jeg har.

Jeg håper dere har kost dere på min lille rundtur idag, blomster er jo små lykkepiller for noen og enhver. Ha en solfull dag videre alle sammen.

18 kommentarer:

Miamaria sa...

Fantastiske valmuer! Og det prydgresset er jeg direkte misunnelig på, hadde det i fjor men det kan ikke ha spirt i år - eller så er det veldig seint. Det passer til det meste, den haresvansen.

Supernøtt sa...

Takk for en herlig rundttur i din hage! Du er utrolig flink til å finne spennende planter!

Laila sa...

Rett og slett bare en nytelse å se, særlig de flotte valmuene.
En riktig god helg.

Laila sa...

Jeg hadde blitt kjempeglad for noen frø fra dine nydelige valmuer. Tusen takk for tilbudet.

Min Verden sa...

Takk for det og takk det samme. Liker bloggen din veldig godt og nå havnet jeg på denne siden. Disse Papavene var helt utrolig. Har aldri (ALDRI) hørt om dem engang. Hvordan går det an. Jeg som leser hageblader og bøker i det vide og det brede? Si ifra om du fåt noen frø til overs i høst ;) Vel, mitt pelargoniafrø forsvant. Du sa jeg skulle passe på at det var modent nok og vips var det borte - ja, ja - nå har jeg et nytt på gang. Vi forsøker igjen. Fortsett å nyte sommeren. Hanne

Min Verden sa...

Glemte å svare på det med engelsken. Jeg skriver meg bort innimellom skjønner du :) Jeg oversetter ikke - jeg skriver alt en gang til, på engelsk da ;) Det går fint etterhvert, når man blir vant til det og når man endelig våger. Så blir man litt bedre etterhvert. Bruker engelsk ordbok innimellom. Ligger foran meg. Lykke til :) Hanne - igjen...

Laila sa...

Hei igjen, lurte litt på det med nærmere kontakt her inne, men her er mailadr. min laibogst@online.no
Laila

Min Verden sa...

Du er utrolig snill! Kanskje jeg kan bidra med noen rosa blomkarsefrø tilbake? Vi får se hvor mange jeg får... eller noen hvite blomstererter kanskje? mailadressen min er: handol@online.no
Du sa ikke noe om blomstene. Hva er de egentlig? Snakkes. Hanne

Anonym sa...

Her var det spennende planter og fine kombinasjoner. At du har tatt mange frem fra frø gjør det ikke mindre imponerende.

Hilsen fra landet sa...

Så masse flotte bilder! Det har virkelig gitt resultater det du har sådd! Angel choir har jeg jo fått av deg, og den er på god vei til å bli stor plante nå men blomstrer ikke enda.

Setter veldig stor pris på når du tar bilder av sammenplantninger så man ser hva som passer sammen og ikke minst at du skriver navn på alt!!

Tror at det er fløyelstjæreblomst jeg har fått av søskenbarnet mitt - den blomstrer ikke enda men har slike blader og stengler.

Gode sommerdager ønsker jeg deg!

Anonym sa...

Jepp, virkelig kost meg i den flotte hagen din. Du har imponerende mange blomster - og mange jeg aldri har sett før eller hørt om engang.
Jeg skal også prøve å være flink å samle frø i år. Når er den beste tiden å gjøre det på? Når dem er nett avblomstret eller må frøstandene stå og modnes på planten en stund?
Tusen takk for koselig kommentar i bloggen min forresten. Kjempekoselig med besøk :o)

Elisabeth sa...

Marita, jeg har svart deg i bloggen din ;)

Elisabeth sa...

Hanne, du har en mail ;)

Anniken sa...

Hei og takk for hyggelig kommentar i bloggen min. Kjempemasse spennende og fine planter du har fått til i hagen din!:) har sett hagesentre har billige middagsblomster tildlig i sesongen, betyr det at disse er enkle å få til selv også? Enig med at det tar sin tid før de blomster, så neste år må vi begynne enda tidligere:D

Mita`s hjørne sa...

Heisann...

Jammen var det mange flotte blomster i din hage, har kost meg her jeg...

Ha en superfin sommer...

Demeter sa...

Åhh dette var balsam for sjelen! Så mye vakkert å hvile øynene på!!!! Må si du har vært flink i år til å så, så mye flott, og det er som du sier, ekstra spesielt når man sår frem selv og kan beundre "skaperverket" sitt :D Og turen på fjellet hørtes fantastisk ut! Jeg tenker på deg, selv om jeg ikke er så "aktiv" om dagen. Kan jo ikke la vær å sende deg noen varme tanker når jeg titter på alle pellisene jeg har fått fra deg, og som endelig har fått kommet seg ut.
Klem fra Kristin

Pulsatilla sa...

Så mange flotte valmuer - og masse annet fint også, gleder meg til jeg kan legge ut på en like lang runde i hagen min :-)

Takk for oppklaringen om Appleblossom Rosebud, jeg trodde først den var for mørk, men jeg ser nå som jeg har en ute og en i drivhuset, at den som står i varmen og solsteiken blir mørkere i både blomst og blad enn den som står ute i vandrende skygge.

Du har ikke et tips om hva Pelargonia 'Sinsen' kan være for noe også?

line sa...

Så mange nydelige blomter du har i hagen din. Der skulle jeg gjerne vært en tur. Haresvansen falt jeg totalt for - er den høy - hvor kan man få frø - kommer den igjen?

Line