torsdag 1. mai 2008

Coleus...maleri plante?

Kom mai di skjønne milde, riktignok med regn idag, men hva gjør vel det når undertegnede skulle ut med gjødselbøtta uansett ;)


Dessuten har jeg pottet om coleus, og det har jo resultert i noen bilder da. Jeg begynner å få endel av disse også, fort gjort å f en "dille" med slike vakre planter. Hvert blad er jo nesten et lite kunstverk.
Jeg har et karnappvindu hvor de bor hele året, bortsett fra de varmeste mnd på sommeren, da flytter de fleste av de ut. De må ha over 10+, så det er ingen uteplante for en lumsk maimnd.


Black dragon, mørk burgunderrøde blader med "blondekant"Duckfoot burgundyLimelight


Duckfoot red

Palisander

Ikke alle har jeg navn på, men vakre er de uansett

Det er jo nesten som om hver plante er et lite maleri, og det er få planter som har s vakre og mangfoldige farger i bladverket :)

3 kommentarer:

Randi sa...

Heisann! Som gryande perlargonium-fan (har sådd sjølv i vår for eg fant aldri det eg ville ha i butikken : ), så har eg merka meg at dette er ein plass eg kan få litt råd og tips om denne planten. Er ellers og ein koseleg blogg, så eg har tatt meg den friheten å linke til deg på sida mi. Hyggeleg om du tar ein tur innom forresten! Venleg helsing Randi

Anne på Moseplassen sa...

oooooo, siklesikle! Coleus!! :D

Anonym sa...

tusen hjertlig takk for tilbudet du kom med på bloggen min, det var da usedvanlig hyggelig og gavmildt :D
Men ettersom jeg desperat prøver å holde meg unna overvintrende planter så må jeg nesten takke nei... Jeg får holde meg til å sikle på de nå det første året til vi er litt mer i orden her :)