torsdag 15. mai 2008

Nye prosjekter.

Ja og denne gangen er det på bloggfronten.
Jeg har bestemt meg for å lage en pelargonblogg hvor jeg legger inn bilde og navn + den info jeg har om planten , slik at det kan fungere som er oppslagsverk. De som blir omtelt der er pelargoner jeg har eller har hatt. Spennende prosjekt, men rimelig tidkrevende, så ferdig blir den nok ikke med det første. Men for de som vil ha en sniktitt så legger jeg linken her

http://pelargoniumoasen.blogspot.com/. Velkommen inn ;)


Ellers er det jo urtebeddet mitt som endelig er ferdig og beplantet.

Der har jeg plantet:

Bronse fennikkel

sitronverbena

sitrontimian

agurkurt

lavendel

mexicansk estragon

stevia

curry

eplemynte

appelsin salvie

salvie tricolore

ananas salvie

isop

ruccola

spansk kjørvel

matrem

fransk persille

rosmarin

dill

Monarda fistulosa`Crofway pink`Også kalt hestemynte,etasjeblomst eller bergamott
-----"-------------`Squaw` Blir også kalt det samme som ovenfor

Monarda hybrid `Scheewittchen`Blir også kalt det samme som ovenfor

(Alle de tre monarda plantene blir også kalt te-mynte, siden den brukes ofte til det.)

Sanguisorba minor , blir også kalt pimpernell eller blodtopp.

Beddet er laget som en kasse som går langs hele drivhuset. der er det varmt og godt, og dessuten et riktig sted å ha det iforhold til å kunne høste.

Jeg har jo heller ikke kunnet dy meg fra å lage nye småplanter av disse urtene..stikker stadig ned nye stiklinger i småpotter som jeg gir bort litt her og der, urter er gøy!

11 kommentarer:

Demeter sa...

Jeg må le! Er det tankeoverføring tro? Jeg har akkurat laget meg egen pelargonblogg jeg også, men den er veldig fersk. Også ser jeg din, som var aldeles praktfull! Kjempefint!

Nå føler jeg at jeg har hermet, men jeg har jo ikke det *humre*
Jaja, en til fra eller til håper jeg ikke gjør noe :D

Elisabeth sa...

Jo flere jo bedre, det er jo greit å ha som oppslagsverk når man lurer på hvordan plantene ser ut. Skal snart legge inn Karen Oline også ;) Har du noen historie bak den planten, kan du evt sende meg den på pm på pellisnettet..?

Linda sa...

Hei!Ååå,så masse flott du har plantet i bedet.Har et lite utvalg av dem du har.Har du laget urteeddik av:Sitronverbena,sitronmelisse og kinagressløk?den blir kjempebra til rømmedressing og i marinader.
Du passer vel på myntene?Har hørt at de kan blande seg om de står for nærme.I dag hadde jeg løpstikke i salaten min det var godt.Kos deg i hagen.God 17 mai.
Hilsen Linda :))

Anonym sa...

Oi såå mye fint krydder! Her i gården er det kun gressløk og sitrontimian :) Sistnevnte kommer til gjengjeld i tusende fold... Kryper til og med ut på plenen og kommer stikkende opp der.

Ønsker deg og dine en flott nasjonaldag i morgen!

Anita sa...

Såå spennende med pelargonblogg!! Kommer til å følge med på den!! Skulle ønske du var naboen min jeg, så skulle du fått mye servering her mot hagetips;o) ha en flott dag!!

Monica Therese sa...

Så spennende urte bed du hadde laget deg da! Skulle gjerne tatt meg en tur og sneket der ja..hehe..!!

Hilsen fra landet sa...

Åå! Så spennende! Gjett om jeg skal følge med! Jeg er ikke så flink med urter forresten, men ønsker å lære! Har en venninne som nesten er proff så jeg har gode sjanser for å snappe opp noe :-)

Mita`s hjørne sa...

Heisann...
Så smart å lage kassebedd ved drivhuset...

Ha en koselig dag og helg...

My little footprints sa...

Tusen takk! Akkurat hva jeg trengte! Flott at du har opprettet den bloggen, nå kan jeg se og få inspirasjon og kunnskap som jeg så sårt trenger! Jeg aner ikke hva jeg har av planter her, og det hadde vært morsomt å kunne!
Så fint det nye blomsterbedet ditt ble! Herlig inspirasjon for meg! Jeg har jo begynt her ute, og siden jeg ikke har ordnet med en hage før, så trenger jeg sårt inspirasjon. Jeg forsøkte å få litt hjelp i en blomsterbutikk her om dagen. Det var jo rene vitsen. De kunne ikke svare meg på spørsmål og de viste så liten interesse for å hjelpe så jeg rett og slett gav opp. Så dit drar jeg nok ikke igjen.. Vi holder på med et gedigent blomsterbedd nå, er vel rundt 80-100 kvadratmeter, gleder meg til å starte på det! Blir nok ikke ferdige i år, siden vi skal mure en stenkant + trapp, men kanskje neste år ;) Takk for masse herlig hageinspirasjon!
Klem fra Beth

Monica Therese sa...

Ligger en liten utfordring til deg inne hos meg =)

Anonym sa...

Der ligg ei helsing i bloggen min til deg.