mandag 12. mai 2008

Oppdatering igjen..

Uff, får jo nesten dårlig samvittighet her, lite bloggskriving og enda mindre tid til hilsner i andres blogger..uff! Men jeg blir veldig glad for alle som hilsner innom, bare så det er sagt. En stor klem til dere alle er herved utlevert :)

Dagene bare fyker avgårde og i pinsen har jeg pottet om og flyttet ut 264 pelargoner...for en jobb!!
Jeg må innrømme at jeg har hatt stunder da jeg har tenkt at nå har jeg alt for mange, nå må jeg kvitte meg med litt...men du verden så fort det går over når jobben er gjort og jeg kan bare kose meg med de igjen *ler* Selvsagt skulle det blir kaldt også når jeg fikk flyttet de ut, så resultet er at jeg har pakket inn hele den overbygde verandaen med fiberduk slik at de små ikke skal få hverken solstikk eller kuldesjokk. Nå kom de jo fra drivhuset så overgangen var vel fullstendig galt, men alikevel..;)

Så nå er drivhuset bare fullt av alt jeg har sådd..og du verden så store mengder det ble..*sjokk*
Bare valmuene er blitt over 60 småpotter..jaja, det var dette med magemål da.. ;)
Ellers er det 20 potter tomater, en haug med forskjellige ipomea, middagsblomst, wisteria (blåregn), datura, nicotiana, sorte kornblomster, gul, lilla og rød chili i forskjellige typer (hjelpe meg...) Og inne er det agurker, blomkarse, basilikum...og mye mer..man blir nesten skamfull..

Hagen blomstrer, både tulipaner, brudespirea, bekkeblom, primula står i fullt flor. Og plenen er grønn og flott. I pinsen har sommerepletreet også kommet med sine blomster, og de andre epletrærne står i knopp. Åee..det er er herlig tid.

Min lille blomstergnom, malt av Susann i Sverige står og koser seg sammen med mine primulaer.
Og mitt nye blomsterbed, begynner nå å bli ferdigplantet. Jeg mangler å plante ut en haug av valmuer, middagsblomster og nempohilia (har ikke turt det ennå..) + noen planter til som står inne i drivhus ennå.

Jeg gleder meg til blomstringen starter i det.

Bobleplasten på drivhuset har jeg beholdt foreløpig, det fungerer som solskydd til jeg får lagt over fiberduk. det er helt nødvendig, ingen planter liker å bli stekt...


Dessuten har jeg jo vært så heldig å få en venneplante i posten også, en vakker type st.Paulia fra Landsliv. Tusen tusen takk, den skal passes godt på *klem* Jeg bare elsker plantepost....

7 kommentarer:

Hilsen fra landet sa...

Tenk at du har fått ut så mye i bedet! Forstår det bedre nå etter en langhelg i Asker... det var jo SOMMER jo! Her oppe er det bare museører på bjørk enda... Men jeg venter og forsøker å ha tålmodighet!

Demeter sa...

Du er herved unnskyldt siden du har pottet om over TOhundre pelargoner hihihi! Jeg blir helt utslitt bare ved tanken jeg!Og imponert over utført jobb. Tenk at du har så mange pelargoner altså!

Nydelige tulipanbilder!

Unknown sa...

Guri så lekre bilder. Spes det av den ene tulipanen. Artig gnom du har også! Er fremdeles på utkikk etter en som kan vokte hagen min her. Men finner ikke noen andre enn sånn harry plantasjeplastikk. HVor fikk du tak i din?

Anita sa...

Åh! Det der kommer til å bli sååå bra!! Hvis du kommer hit og hjelper meg med mitt bed! Skal du få frokost OG lunsj på frokost terassen min:o)))) Og middag på den andre terassen:o)))) Og kanskje et glass vin;o) Ha en flott 17.mai! Klemmer!

Randi sa...

Du verden for ein produksjon - er det kun til privat "bruk" eller har du ein liten forretning på gang? : ) Eg som er så stolt over mine 6 små, bli litt puslete i forhold.. Nydelege bilder, er så deileg med vår, blomstring og flott ver!

Elisabeth sa...

Nei, det er nok ingen forretning dette, er nok for snill til det *ler* Gir bort før jeg får solgt..

Men et sted selger jeg og det er i botanisk have på pelargoniumnettet sin stand. Dit skal de fleste av mine stiklinger iår (hvis de ikke forsvinner før den tid da) *ler*

Min Verden sa...

Hei. Så deilig å se inne hos deg og Pelargoniabloggen er velkommen hos meg. Jeg liker vedlig godt å lære mer om plant. Jeg har kjøpt en pelargonia på Rema 1000. Den er knallrød og stor. Den ligner "Emma fra Bengtsbo" - helt herlig. Jeg sa på min blogg at den lignet Mårbacka, men det gjør den ikke når jeg så på bildene av dine. Den er helt vidunelig, men bildet ble ikke bra. Jeg kommer hit regelmessig fra nå :) Hanne