tirsdag 12. februar 2008

Galskapens farge er grønn....

Man får en slags galskap over seg når våren kommer, galskapen til å eie både frø og planter. Hente frem jord, finne de plantene man har gjemt unna både på kroker og kriker. Også er jo lykken så fullkommen når man finner at de er grønne, de spirer og det lukter av nytt liv.
I kjelleren fant jeg denne,
en Maurandia som jeg ikke hadde hjerte til å kaste ifjor, og som ble et stags prøveprosjekt, kan den overvintre tro... Og jammen kunne den, da jeg var nede i det nedlagte planterommet igår, ja da sto den der med lysegrønne spirer, nærmest for å bevise at JA, jeg kan! Selvsagt ble det båret opp i finstua (den bruker vi ikke så ofte så der er det småkjølig, men lyst (sydvendt) Den ble frisert og stullet med, og vips her er den. Den får så vakre blomster, og for de som er intressert i frø, ja så har jeg lagret en masse av det også ifjor;)


Idag har jeg vært og kjøpt enda mer frø...*flau*, flere MÅ HA sorter, ja det er ikke veldig vanskelig og overtale en som meg heller da..(som om jeg trenger noen overtaleser i det hele tatt *ler*)


Noen av mine pelargoner har overvintret inne, noen i finstua, vinduene der, og andre som stiklinger på et nedlagt kjøkken (som nå må være babyrom), siden de var høststiklinger bl.a fra Sverige. Og bare se hvor flott de er nå. Jeg gleder meg til det starter opp nå som solen kommer mer og mer, snart vil de ta i vei og vokse så det knaker. Finnes det større lykke..neppe :)
8 kommentarer:

Anita sa...

Wow! Såå flotte de er! Tror jeg må hente opp mine en dag jeg også! Hvis jeg våger!
Klemmer fra Anita

Elins Cards and other handscrafts sa...

Mmmmm... det så koselig ut.. Er også glad i planter, men har absolutt ikke grønne fingre. Den eneste jeg får til er Hortensiaen. Ellers er det bare gullranker og ildtopper som lever her hos meg da *ler*.
Høres spennende ut den du henta opp fra kjelleren da. Gleder meg til å se blomstene på den :o)

Klem Elin

Demeter sa...

Herlige bilder! Det er en helt spesiell følelse man får om våren når det blir grønt igjen, og at ting har klart seg gjennom vinteren!

Ja og frø må man jo alltids ha, jeg forstår deg kjempegodt;D

Og hjertelig tusen takk for den fine boksen med frø i, som jeg fikk idag!:D Den var nydelig! Og det lå visst to "ekstra" frøpakker der også, tusen takk! Det skal bli kjempespennende å så de! Jippi!

Klem fra Kristin

My little footprints sa...

Hei!
Har jeg vært inne hos deg før mon tro? Iallefall vet jeg nå, at jeg har ikke bare blitt imponert en gang av bloggere denne uken, men flere ganger, og du er inskrevet på denne listen ;) Siden du er litt ny for meg, så var jeg jo nødt til å se igjennom litt av bloggen din, og neimen blir jeg ikke imponert bare en gang, men flere ganger! Nå vet jeg iallefall hvor jeg skal gå når jeg trenger råd om frø og planter ;) Den lista du hadde over alle frøene dine var jo enorm! Utrolig så mye du har!! Jeg må si jeg gleder meg stort over at våren nærmer seg jeg også! Jeg kjøpte jo huset her i høst, og fikk ikke store gleden ut av blomster og planter i hagen min da. Men nå gleder jeg meg masse til å stikke nesa i jorda og forsøke å få litt grønne fingre! Jeg gleder meg til å gjøre dette til min hage, plante og grave og så frø. Jeg har en liten urtehage her, og en jordbærhage, og eiendommen er veldig godt opparbeidet fra før med planter og vekster, men man har jo lyst til å gjøre det til sitt eget! HAr blandt annet planer om å plante rosebusker, og det gleder jeg meg veldig til! SKal bli morsomt å følge med på bloggen din nærmere vår og sommer og se hva du har tryllet fram!
Klem fra Beth

borghild sa...

Hei!
Så koselig at du besøkte bloggen min! Veldig smart med den planken, forresten, det var nok det vi skulle gjort...
Har sett gjennom bloggen din også, og du har nok VELDIG mye grønnere fingre enn det jeg har, sukk... Gleder meg til å se når blomstringa di starter:-)
Og du må være riktig dame å spørre, har lurt på det et par uker nå, blomstrer hortensiaen på nytt når den står inne i potte? Tok livet av blomstene ganske fort, den skulle tydeligvis ha litt mer vann enn resten av plantene våre, men det er jo litt kjedelig hvis jeg må vente et helt år!!! Men jeg kan sikkert plante den i et bed ute etterhvert, eller? Da venter jeg spent på svar, Klem fra Borghild:-)

Elisabeth sa...

Heisann Borghild.
Jeg ville ha satt den kaldt og vannet den slik at den overlever til sommeren. Deretter ville jeg satt den ut(gjerne i et bed), lunt, så skal du se at den blomstrer igjen.
Hortensia trives egentlig bedre ute om sommeeren, enn inne i våre varme stuer om vinteren. Jeg har faktisk klart å få en helt vanlig potte hortensia til å overvintre i hagen. Så det kan gå, litt avhengi av hvor kaldt det er der hvor du bor. Hos meg er det klimasone H3-H4. Uansett lykke til med planten, jeg er sikker på at den blir fin igjen når den kommer ut i sommerluften :)

Og TUSEN TAKK for alle koselige kommentarer i bloggen min, jeg blir utrolig glad for alle sammen :)

Gunhild sa...

Hei!

Så fin en blogg du har, og jeg ser du kan mye om planter... så her er det nok også noen råd å få til ei som gjerne vil, men som ikke ble født med de grønneste fingre akkurat... ;)
kjempespennende å kikke litt rundt! Og takk for hilsen hos meg, det var veldig koselig :)
Daddelkake ja... jeg har ingen oppskrift faktisk, men var hos noen som serverte en slik "rå" kake av tørkede frukter, bl.a dadler ;)

God helg til deg og dine!

klem, Gunhild i Lavendelheimen.

Anonym sa...

Took me time to read all the comments, but I really enjoyed the article. It proved to be Very helpful to me and I am sure to all the commenters here! It's always nice when you can not only be informed, but also entertained!

- Josh