mandag 31. oktober 2011

Er en størrelse en størrelse..??

Jeg er jo en enfoldig sjel, jeg har alltid trodd at en kles størrelse er en kles størrelse, men nå ser det jaggu ut til at man tar feil.Forbauset smilefjes

Det er liksom ikke grenser for hvor stor variasjon over samme kles størrelse man kan finne. Jeg bl.a. kan variere over 2-3 størrelser jeg, det er på en måte helt umulig å finne en genser uten at man MÅ prøve den.

Og prøverommene vet vi jo alle er et favorittsted når gardinene selvsagt ikke dekker, rommene er små, lyset er grelt og spotlightene steker ned i de bitte små rommene så man lurer på om det var en sauna man gikk inn i. Hjelpe meg hvis man har tenkt å kjøpe mye klær også, da må alt prøves. En størrelse er nemlig ikke nødvendigvis samme størrelse i en annen genser, eller bukse. Forskjellen kan være enorm.

Og hvorfor blir klesstørrelsene mindre og mindre for hvert år? Neida, det er ikke jeg som blir større og større, jeg har vurdert dette og spurt “herr vekt” som har slått fast at fettet er akkurat like tungt i år som i fjor (og forrige år også) Nei, det er faktisk størrelsene som “krymper”.

Dette ble faktisk hviskende bekreftet av en vennlig og forståelsesfull dame i en av våre mange kjedebutikker da jeg i et anfall i harnisk fikk sagt hva jeg mente om både prøverom, gensere som ikke passet og muligens noen politiske fraspark også. Hun kunne lavmeldt fortelle at undertegnede faktisk hadde rett, størrelsene hadde endret seg, og de hadde ikke vokst, for å si det slik. De krympet!

Så jeg sender mine store takknemlige tanker til de som designer disse klærne, det er godt at de gjør en så god jobb for at vi kvinner skal få enda dårligere selvtillit i prøverommet. Men jeg kjemper imot og tar frem den gamle Adelsteen genseren i str 38 fra 1993, og jaggu passer den ennå!

Konklusjonen, noe var faktisk bedre før i tiden, hvertfall når det kommer til klesstørrelsene!Vampyrflaggermus

4 kommentarer:

Linda sa...

Dette har jeg også lurt på og funnet veldig rart! Forrige uke kjøpte jeg en bukse...selvtilliten sank et par hakk...for jeg måtte ha et nr større enn for noen år siden. Hvorfor gjør klesindustrien dette...modellene er jo tynne nok fra, kanskje de nå må bli enda tynnere for å komme inn i det samme klesnr. som før?;)

Det var veldig god trøst i dette innlegget. Jeg er akkurat som før...det er andre faktorer som har endret seg.
Takk for morsomt innlegg!
Klem ;)

krepsemor sa...

Jeg har samme erfaring som deg ,og vi burde absolutt protestere mot dette fenomenet. Om vi kommer noen vei, er en helt annen sak, ja =(

Utsikt mot Lurfjellet sa...

Dette har jeg også erfart, blant andre Ellos opererer nå med små størrelser, der må jeg plutselig opp i 50/52, enda vekten ikke har økt i samme tidsrom. Bestilte samme størrelse fra en tysk katalog, og da var buksa for stor....

Roser og Patina sa...

Så enig med deg Elisabeth. Jeg er en slank dame, men må opp i xxl i truser. De fleste modellene er jo og bare tenåringer. Hvorfor kan det aldri være voksne damer på reklameplakatene?? Er vi ikke gode nok? ååh jeg blir så irritert!