mandag 11. april 2011

Tomatgalskap, plantevarp og oppvåkning!

Galskapen har kommet seg ut i drivhuset, ja det vil si tomatgalskapen. Men det er jo liten tvil om at det er mange flere som må adopteres bort. Har enda hauger av dublikater, og det har jeg hvertfall ikke plass til *ler* Men nå som vårsola begynner å varme, så blir det sikkert lett å finne noen gode hjem til tomatbabyene.

Pelargonium april -11 096

Jeg er utrolig intressert i planter som kan spises, urter, grønnsaker, frukt og bær. Og på hagemessa fant jeg noe nytt som jeg aldri har prøvd før. Wasabi, hvitløkskaplilje, lemongrass, kardemomme og kinesisk the. Det ble selvfølgelig innkjøpt, og nå gleder jeg meg til å teste dette ut i sommer. Spennende-spennende! Kanskje noen av dere har erfaringer?

2011-04-11 Pelargonium april -111

I drivhuset våknet plutselig en humle opp fra fiberduken. Akkurat som den fant ut at NÅ har varmet kommet, og jeg vil UT! Imorgen skal det derimot bli kaldt igjen, så jeg overtalte den til å kose seg med plantene i glasshuset litt til, og vente noen dager til med utflyttingen.

2011-04-11 Pelargonium april -11

7 kommentarer:

Pius sa...

Så stora dina tomatplantor har blivit. Men har du redan satt ut dem i växthuset, är inte det för kallt för dem? Jag har inte vågat sätta ut mina tomater och gurkor ännu, nätterna är kalla.

En sån sötnos till humla:-)

Pius

josimo sa...

Lykke!!!
Kan kjenne den sunne grønne lukten igjennom bildene dine.

Deilig når naturen og kroppen våkner opp igjen etter viterdvalen.

Ønsker deg en super uke

krepsemor sa...

He-he! Galskapen fortsetter =) Jeg skulle gjerne hjelpe deg av med noen planter, men det er nok litt av samme galskapen her hos meg ;o) Drivhuset begynner å fylles opp, og flere hyller må på plass!
Ønsker deg en fin tirsdag!

RoseSommer sa...

Jeg ligger litt etter med blogglesingen, men nå har jeg fått sett på innleggene om messen!! Så artig å se/lese for oss som aldri har vært på noe sånt! Takk for titten.

Torill sa...

Så koslige humlebilder !! Skjønner at dette med å begrensa seg er ein kunst for fleire med drivhus. Kjem nok innom her igjen !!

Min Verden sa...

Jeg er skyldig i at du er nevnt - dvs. bloggen din, er nevnt i Østlandets blad i dag på hagesidene. Jeg viste frem frøposene som jeg har tatt vare på som du sendte meg (og som jeg aldri har fått gjort opp for). Vel, adressen din står i avisa og det har jo ofte noen konsekvenser. Skal prøve å få scannet det i helgen og legge det ut på bloggen så får du se :)

Mari sa...

Reine tomatplantasjen hos deg jo :D Dette blir bra!

Når det gjelder humle så las jeg på miljolare.no at humler kan til en viss grad regulere kropstemperaturen sin og kan derfor fly selv om det i tugangspunktet er gnaske kjølig. Snedige greier i grunn :)