fredag 2. juli 2010

Undertjønna.

Det slutter aldri og undre meg hvor mange stier som finnes i naturen vår, stier som ender i små naturundre, som bare ligger å venter på at vi skal ta turen inn og oppdage de. Noen ganger er stien både bratt og ulent, noen ganger full av mygg og fluer, men somregel så kommer man frem til et sted som gir en naturopplevelse.

Skåbuferie 2010 016Skåbuferie 2010 015 

Undertjønna er et slikt sted her på Skåbu, veien inn er litt ulent, full av mygg, men det er absolutt verd alt sammen. Langt inne i skogen og fjellet så ligget dette tjernet, omkranset av fjell på nesten alle sidene, bortsett fra siden man kommer gående fra. Antydninger til jettegryter på flere steder, et trolsk lite tjern som bare ligger der som en liten historie i seg selv. Et sagn sier at det bodde en kvinner her på midten av 1800-tallet, en kvinne som fikk er barn og bodde der i mange år. Hvem vet, kanskje er det sant, kanskje ikke. Idag er det mest elg som bor rundt tjernet, hvertfall hvis man skal dømme utifra elgmøkka. Men kanskje en og annen turist som meg selv tar turen inn på fine dager. Jeg er hvertfall glad at jeg gjorde det :)

4 kommentarer:

Villrose sa...

Spesiell stemning på dette stedet!

Edgar sa...

Høres ut som du har hatt en flott og opplevelsesrik ferie. Mange fine naturperler og Undertjønna var eventyraktig. Fortsatt god sommer!

Unknown sa...

For et trollsk sted!

Cecilie sa...

Ja, naturen er vakker! Alle burde komme seg mer ut i naturen.