Idag har det vært en litt småkald dag, det føles ofte slik når høstkulda kommer, og man ikke er vant til lave temperaturer ennå. Jeg prøvde meg litt ute, men fant fort ut at det var mye hyggeligere inne, med litt fyr i ovnen. Og når jeg først ville ha en innedag, ja så må man finne på en koselig innesyssel også. Og det er bollebaking!
Lukten av hjemmebakt gjørbakst er fylt med barndomsminner av et mormorkjøkken som alltid luktet godt av hjemmebakt brød eller boller. Og jeg koser meg alltid når jeg nå selv lager gjærbakst. En god bolledeig skal være like myk som et barnekinn, har jeg lært. Og denne deigen pleier alltid å bli både myk og god.
For de som har lyst til å prøve, som kommer oppskriften her!
Elisabeths`s mormorboller.
ca 1200 g hvetemel
12 ss sukker
200 g smør/margarin
3 egg
ca 6 dl melk
100 g gjær.
Kardemomme (ca 1-2 ts)
Lages som vanlig gjærbakst, heves i 1 time. deretter utbakes til boller, og etterheves i 30 min. Stekes på 200 grader i 10-12 min. Vips ferdig!
15 kommentarer:
Å fy søren så godtesjuk jeg ble nå... Nesten dårlig gjort å legge ut slike bilder en regnfull høstkveld :))
De ser kjempegode ut!
Varme boller er alltid godt.:) Bake gjærbakst er noe jeg selv liker svært godt også. Oppvokst på hjembakt brød og boller. :) og den tradisjonen må føres videre. Ser også mine døtre baker den samme oppskriften som jeg bruker og som min mor brukte.
God kveld i stua
Du hadde en kjempe hyggelig blogg, legger meg til deg så titter jeg innom en annen kveld også.
Nam, nam, fyr på peisen og gode boller er supert!
Så deilig med boller! Det lukter godt det :) Og smaker herlig.
Ønsker deg en fin helg videre. Hilsen Margrethe
Takk for flott oppskrift på boller. Den må prøves en gang :)
Hei, jeg stakk innom bloggen din og fant at den var både interessant og koslig. Du kan mye om pelargonier ser jeg, interessant! Jeg legger meg til som følger, hvis det er greit..?
Mmmm, eg synest nesten eg kjenner lukta av nybakte boller :)
Eg har gode minne frå min barndom også, mor bakte både horn, brød og anna gjærbakst :)
Hei Elisabeth! Boller er kjempegodt! Jeg har en utfordring til deg på bloggen min!
Godt å se deg tilbake, har nok lurt å hva som hadde skjedd, men PCer er ikke til å stole på.
Har tatt noen stiklinger her og der, som nå står i et vestvendt vindu, er veldig spent på om det blir noe, vanskelig når man ikke kan holde jevn temp. vi får se.
Ha en fin helg
Klem Laila
Heisann...
Tusen takk for at du ville være med å feire mitt jubileum...
Det er jo sant det... en blir liksom "kjent" med mange rundt omkring... jeg tenker bestandig på det når vi kjører sørover - både gjennom østerdalen eller gudbrandsdalen... det blir noen turer i løpet av året på oss, etter som 2 av barna med fam. bor der, en i akershus og en i vestfold...
Her brukes ettermd. til brødbaking... men tror jammen jeg skal sette en bolledeig også...
Ha en super kveld...
ÅÅÅÅhhhhh jeg får det bare ikke til jeg. Uansett hvor mye jeg prøver og hvor mange oppskrifter jeg prøver. Får skylde på ovnene. He-he.
Hei Elisabeth!
Håper alt står bra til med deg :)
Dette så ut som en koselig dag! Jeg elsker å bake, blir ikke lei det. Morsomst er det å be inn venninner med barn og alle niesene mine på bakedag. Da koser vi oss skikkelig! I fjor hadde jeg med meg tantebarna mine, to jenter på 4 og 5 år og bakte ALLE syv slaga i fjor! Det var både stas og morsomt! Denne oppskriften skal jeg skrive ned :)
Ønsker deg en fin helg!
Klem fra Beth
Fristende var det
Åhh så herlig! Nå får jeg lyst på ordentlige hjemmebakte boller! MEN jeg får ikke spise det lenger! Oppdaget at jeg har cøliaki for noen år siden.... boller og annen gjærbakst har ikke vært det samme siden! :(
Legg inn en kommentar