onsdag 14. oktober 2009

Dagan går…

Vi har jo hatt noen fantastisk høstdager her på østlandet. På tide vil kanskje endel si, jeg er så enig-så enig. Men det er viktig å nyte dagene, sommeren har jo ikke akkurat vært noe å rope hurra av, og solskinn og D-vitaminer trenger vi før vintermørket.

Skallum , stiklinger og prestetre 003

Jeg går ofte ned mot Skallum, en flott tur i       nærmiljøet mitt, men et nydelig stykke natur som man bare kan trekke inn. Det er livsnytelse det! Noen bilder har blitt tatt iløpet av disse høstdagene, så da kan jeg dele litt av naturen med dere bloggvenner :)

Skallum , stiklinger og prestetre 002

Skallum , stiklinger og prestetre 004Skallum , stiklinger og prestetre 005

Ellers har jeg gått drastisk til verks i år med mine gamle morplanter av pelargoner. Over 100 stk gikk rett i søpla, og stiklinger ble istedenfor  tatt inn. Og hva resulterer det? Jo, over 500 stk som nå står til roting..Hipp hurra, og hjelpe meg hvis alle roter seg. Da må jeg ha utsalg til jul, julesalg av pelargoner…høres ikke det bra ut da?

Det som er bra er at det blir “bare “ lysthuset som blir varmet opp i vinter, det gamle drivhuset skal ikke fyres opp før i mars mnd. Så dette er miljøvern og enøk på høyt nivå, og at jeg har fylt et rom i huset med stiklinger…jaja, det behøver vi ikke å snakke så høyt om. Herren i huset sier hvertfall ingenting, han vet vel at denne lidenskapen er det best å la husets frue få fortsette med *ler*

Jeg har vært så heldig at jeg har fått stiklinger av 2 forskjellige typer prestetre også, en(Clerodendron thomsoniae) fikk jeg fra nord i fjor, fra en nettvenn. Den andre(Clerodendron Ugandense) fra min gode fuksia venninne Ragnhild. Nå blomstrer de begge to, og en har t.o.m satt frø, spennende!!

Skallum , stiklinger og prestetre 011Skallum , stiklinger og prestetre 010

6 kommentarer:

Vivishagerom sa...

Så flotte høstbilder. Jeg prøver også å gå turer nå som sola skinner. Det er herlig å komme seg ut og kjenne den stikkende høstlufta. Vi må bare nyte den, for snart så kommer vinteren.
Ha en fortsatt fin uke og håper du får mange flotte turer enda.

orchis sa...

Så stemningsfulle bilder!
Clerodendrum'ene vil nok gi deg mye glede. Spesielt ugandense er veldig blomstervillig.

Torill sa...

Så fint du har fange lyset mellom trea og i vatnet på bilda dine. Ser ut som ein fin plass å gå tur til. Lykke til med stiklinger. Har ikkje prøvd meg på noko sånt eg enno, men forstår at nokon av dykk meiner eg har noko kjekt i vente...
Ynskjer deg ein fin dag !

Anonym sa...

Tusen takk for kommentar i bloggen min, alltid hyggelig med en kommentar:)
Så flink du er som har tatt stiklinger alt. Tenkte mine skulle få stå i potta så får vi se hvordan det ligger an til våren.
Herlige høstbilder, akkurat like fint vær som hos meg ;)
Ha ei flott hleg, håper du får kosa deg i finværet som er meldt:)

sissel sa...

Unnskyld, det var meg som skrev den forrige kommentaren

Unknown sa...

Jo høsten har vært fin, men høst er høst og sommer er sommer...

Så supert med juleutsalg da!!!