mandag 11. august 2008

Sommeren er på hell...

Sommeren går vel mot hell, man kjenner det på fuktigheten i luften på morningen. Men heldigvis blomstrer haven ennå.

Det har jo vært målet iår og få til blomstring hele sesongen, og det ser ut som jeg skal lykkes med det. Endelig har de hvite etasjeblomstene kommet ut, og sammen med de rosa og røde, ja så er de et skue i urtebeddet mitt. Disse er flotte sensommerblomster, og ikke minst tåler de vær og vind godt.Asarina blomstrer bare mer og mer, der den slynger seg rundt uteplassen vår. Og humlefar storkoser seg med nektaren i alle blomstene. Dette er også en blomst som er finest på sensommeren.
Og tomatene modens hele tiden. Denne her `Chocolade cherry`er en av årets nyheter, og den blir utrolig mørk, og ikke minst veldig søt. Mye søtere enn vanlige cherrytomater, og siden den også kommer villig med mengder av tomater, blir dette også med på neste års tomatliste.
Jeg er så heldig og har mange gode venner, og denne dukket opp her som en liten sommergave til mitt nye drivhus som er under påbygging.


Huset ligger i garasjen, og mannen i heimen driver akkurat nå med å bygge treplattingen som det skal ligge på. Det kommer selvsagt bilder etterhvert når arbeidet skrider frem, dessuten gjemmer jeg litt til på hva slags drivhus det blir. Det får være en hemmelighet litt til ;)
Vi får håpe det blir en lang og varm høst vi går imøte, Sommeren har jo vært flott for de fleste av oss , og nå krysser vi fingrene for at høsten blir like bra :)

2 kommentarer:

Min Verden sa...

Nei du - jeg blir ikke med på at sommeren er på hell... ;) Håper fortsatt på noen fine dager. Rosene som rådyrene spiste har endelig satt en mengde nye knupper og jeg håper jeg får se dem utover høsten og georginene er vakre - vakre. Jeg blir stadig overrasket over alle vakringer du viser frem i hagen. Så morsomt :) Hanne

Demeter sa...

Nydelige tomater! Og blomstene dine er som alltid, vakre, akkurat som deg! Klem fra Kristin