lørdag 12. juli 2008

Sommer nytesler.

Jeg har deilige sommerdager fortiden, kveldsturer i skog og mark, og masse kos i hagen om dagen. Det dufter så herlig også på denne årstiden, dufter av markblomster og busker, skog og mark. Ja, i det hele tatt er det en tid for å nyte.

Tusen takk for alle de koselige kommentarene jeg har fått i mitt tidligere innlegg, det varmer også sammen med sommersolen.

Min `verbascum`er endelig kommet i blomst. Denne fikk jeg som bytteplante fra Elsa fra Hagegal, og den er utrolig vakker. Jeg har jo bare sett den vanlige gule før (kongelys), også dukker denne skjønnheten her opp med sin duse lilla/røde farge. Nydelig.


Og denne er også fra Elsa, en spennende plante ved navn `Erodium pelargonium`, vet lite om den ennå, men jeg antar at denne skal opp og over vintres inne.Valmuene forsetter og imponere meg, disse er `Angel choir`, og de har kommet med all slags duse pastellfarger. Man bare MÅ bli forelsket i de.Videre har det kommet en helt hvit en `papaver white cloud`, og denne er jo like vakker som en liten sky.


Papaver `America legion`, heter denne, vakker nesten selvlysende rød er den, og en skikkelig oppkvikker i blomsterbedene.


Og denne papaver `Wilks picotee`, er en skjønnhet. Ja, for en valmue-elsker som meg er egentlig alle valmuer vakre.

Min lille gnom `sinnatagger`, står omkranset med klatreplanten `Asarina`, uten at han har blitt i nevneverdig bedre humør ;)


Og her om dagen kom den første blomkarseblomsten også `milky way`til syne. Har sådd 2 typer, en mørk burgunderrød, og en hvitgul.

Så her sitter jeg da om dagen, i min herlige hengestol og mediterer over livet og læren, koser meg med dufter og synsinntrykk og mener i det hele tatt at livet er skjønt når man har en have, litt jord, en dose frø og vann i kranen.

Og når mørke faller på tenner jeg lys i lykten min, og kanskje jeg også tar en liten kopp te av nyhøstede urter ;)

Ha en fin sommerdag videre alle sammen .

5 kommentarer:

line sa...

Nok en gang nydelige blomsterbilder fra hagen din.

Takker ja til noen frø :-)
Denne bloggen er jo like fin som din pelargonium blogg. Du er utrolig dyktig.

Line

Kathrine sa...

Sukk. Den hvite var nydelig da:-)) Har fått så sans for hvite blomster, skkert fordi vi sitter ute etter mørket faller på med rørospledd og godt i glasset. Lys og varm grill(med steiner i, holder på varmen)

:-)

AnneKa sa...

Her var det mange fine blomsterbilder. Kjekt å se.

Min Verden sa...

Takk for hyggelig kommentar og jada jeg er også fra 1967 :) Ille å bli 41 synes jeg, men alternativet er verre. Jeg så mailen din, men jeg husker ikke om jeg svarte deg, men jeg skal nok gjøre det! Jeg lurer på en ting om deg og det er hvor har du ALLE pelargoniaene? Har du hylle på hylle, eller hvordan gjør du det? Ha en fortsatt fin sommer. Hanne

borghild sa...

Det er en nyyydelig blomsterhage du har!! Og den hengestolen ser bare herlig ut, kunne godt ligget der og kost meg med en bok eller to... Klem B:-)