lørdag 19. juli 2008

Mere feriebilder :)

Ja, for undertegnede tok mengder med bilder av vår herlige norske natur. Fjellnorge vill nok aldri slutte og fascinere meg med sine kraftfulle fjell, ville fosser og vakre flora. Myggen var temmelig innpåsliten på enkelte av våre turer, og selv myggspray lot de seg ikke affisere av. Men hva gjør vel noen myggstikk når man kommer hjem med masse flotte opplevelser.

Mosen synes jeg alltid er like vakker, og ikke minst så flott å ta med hjem for å dekorerer et høstbord med.Noen av trærne kan man se har harde villkar, men de klamrer seg fast selv om toppen er krokete ;)

Her har bjørka gitt opp, hvis den ikke har konvertert til "hengebjørk" da...

På elvebredden var rester av en gammel løe, hva den har vært brukt til vet vel bare fortiden, men den ligger jo der som et lite stykke historie.
Selv i stupbratte fjellsider vokser vegetasjonen, like fascinerende syn for undertegnede.

Og løvetannen klamrer seg fast uansett, og her er det rene møte av både fluer og sommerfugl.Blåklokkene er den blomsten som jeg har flest barndomsminner med. Jeg husker ennå hvordan jeg som bitte liten jente plukket slike til mamma, og kom gledestrålende hjem med en lubben neve full av flatklemte skjøre blåklokkestilker.
Det ble en tur til Maihaugen på Lillehammer også. Og hva passer vel bedre foran en gammel løe enn bugnende markblomster. Dette er noe av det vakreste som finnes.Og hva finner jeg stående i et av de gamle gårdsvinduene om ikke en pelargon. En kulturplante for undertegnede, og noe som absolutt hørte hjemme helt fra gammel tid.Og på tunet vandret hanefar med sitt lille harem, man skjønner jo hvordan ordtaket "stolt som en hane" har oppstått ja ;)I de gamle havene finner jeg både denne skjønnheten, irisog denne salvien.Hageskulptur, oggamle duftende pionerOg gamle roser, innrammet de nydelige vinduene.I den nydelige tjernet foran den gamle stavkirken vokste hvite vannliljer som speilet seg i vannetog i bakrunnen speiler den gamle kirken seg, jo man får mane synsinntrykk ved slike turer. Synsinntrykk man kan leve lenge på, kose seg med å ta frem når man trenger det.

Håper dere også har hatt glede av den lille turen her :)

5 kommentarer:

Hilsen fra landet sa...

Nyydelig! Vokste det virkelig vannliljer der! Og det sommerfuglbildet da!
Har reist litt rundt både i Sverige og Dmark i det siste, men det har vært nokså kaldt over alt... venter på varmen jeg!!

Kathrine sa...

Hei:-) Dette var koselige bilder. Og på Maihaugen har jeg slitt ut mang par sko. Og tegna de fleste husene her. Mange minner...

Ennå ei drøy uke til vi vender nesa mot Nederland denne gangen. har vært der mange ganger, sist for 20 år siden. Skal bli spennende å komme tilbake.

Fortsatt fin helg til deg:-D

line sa...

Ser ut som dere har hatt en herlig tur. Du har i alle fall tatt masse flotte bilder :-)

LoppeLiva sa...

Så fine bilder. :)

Fikk helt feriefølelsen her jeg sitter på jobb.

Demeter sa...

Fantastiske bilder, Elisabeth! Det er alltid så godt å stikke innom bloggen din, og å få ta del i dine naturopplevelser :D