mandag 6. august 2007

Trompeter..Eller engletrompeter, finnes det en blomst som er mere lik sitt navn. Neppe. Og med den herlige nattduft av marsipan, ja så blir det en blomst som undertegnede er veldig glad i.


Akkurat nå blomstrer mine to Daturaer, det er trompeter som er oppadgående imotsettning til


BRUGMANSIA som er karnskje den ekte trompeten.Og den peker nedover.


Det er stor forskjell i vekst også, Brugmansia blir store trær og de er lette og overvintre. Derimot blir Datura endel mindre, og er vanskeligere og overvintre. Men det skal visst gå an det også, uten at undertegnede har fått det særlig godt til..

Jeg har to store Brugmansiaer også, de står i full knopp nå, men har ikke våget seg helt ut ennå. Men kommer varmen nå så kommer de nok ;)
Foreløpig får man nyte synet av disse to...
4 kommentarer:

Kudi sa...

Kommer det lyd utav trompetene også? ;)

Anonym sa...

Så nydelige datura'er. Har også den lilla. De er meget kortlivete flerårige. Hadde en i 3 år. Den ble veldig stygg etter hvert. Men blomstra likevel, stakkars. Ta heller frø av dem og så nye, vitale planter! Min selvsådde seg ganske flittig. Brugmansia derimot, kan bli gammel! Og mye større. Hilsen orhis (Vidar)

Elisabeth sa...

Kudi..jada, de spiller om natten *ler*

Vidar, jeg har samme erfaringen, de er bedre å ta frø ja. Egentlig så synes jeg ofte datura blir litt stusselig på sensommeren. Karnskje med unntak av den hvit, den har faktisk holdt seg ganske fin.

Kudi sa...

Hihi, så kult! Sånn har jeg også lyst på! Selv om det høres litt slitsomt ut, da kan man jo ikke sove med vinduet åpent *flire*