søndag 28. oktober 2012

Utefuglene.

Ja, de må vi huske på utover i de kalde månedene som står for døren. Jeg har matautomater litt rundt på tomten, men lager også masse av frømuffins til de små fjærkledde.

Disse muffinsene synes jeg er holdbare, de smuldrer ikke opp slik som bl.a meiseboller gjør. Dessuten har jeg vel opplevd flere ganger at meiseboller er laget på harsk fett og fuglene skyr de.

Mine frømuffins er laget slik:

Jeg bruker silicon muffinsformer, de holder godt på formen til blandingen er stivnet, og kan brukes om og om igjen.

Først tar jeg et lite lag fuglefrø i bunnen på hver form , og legger en hyssingløkke i frøene. Så heller jeg over litt delfia eller flott matfett (smeltes i kjele på ovnen).

Deretter fortsetter jeg og fylle muffinsformen med bl.a gresskarfrø, rosiner, havregryn, kokos, tørket frukt, nøtter og villfuglblanding. Her kan du egentlig bruke det du har, og det du ønsker.

Så heller jeg over fett til det dekker alt og lar det stå kjølig til alt er stivnet. Da er det bare å vippe de ut av formene og vips har du muffins til småfuglene.

Det er både godt for utefuglene og dekorativt i trærne Smilefjes

IMG_0128

Jeg har også høstet ferdig mine tomatfrø for iår, og nå ligger min frøliste for 2012 ute. Jeg både selger eller bytter frø så er du interessert i tomatfrø, så ta gjerne en titt : LilleTomat

Chilibloggen er også straks klar, og jeg har stort sett frø av alt som er der også. Den bloggen finner du her: Chiliglede

For de som er interessert i frø så er det bare å sende meg en mail. Min mailadr er: epelargon@gmail.com

1 kommentar:

Marit sa...

Så flotte muffins du har laget! Det var smart å bruke silikonformer til det. Takk for tipset!