mandag 28. november 2011

Er det bare julefryd…?

Jeg leser i flere nettaviser idag at mange barn ikke gleder seg til jul, så mange som 85 000 barn og unge gruet seg faktisk til jul. Og grunnen er at mange faktisk ikke har råd til å feire en tradisjonell jul.

Jeg kjenner at dette gjør meg trist, og ser rundt i egen heim hvor både mann og barn får adventskalendere og ikke minst gaver i fleng på julaften. Tenk så ille det må føles som foreldre og ikke kunne ha råd til hverken en kalender eller gaver. Det må jo være en grusom følelse når resten av samfunnet velter seg i gaver og gaveinnkjøp.

Kanskje man burde stoppe litt opp, og se rundt seg om det er noen som trenger en utstrakt hånd. Kan det være tiden å rydde litt i skuffer og skap og ta turen innom f.eks Fattighuset eller Frelsesarmeen med det man ikke trenger lengre? Kanskje man skulle kjøpe noen ekstra gaver og pakke inn sammen med det man gir bort. Det kan bety mye for det barnet som pakker det opp på julaften, ja kanskje det er eneste pakken barnet får.

Jeg skal hvertfall rydde hos meg og pakke inn noen nye leker som andre kan ha glede av. Det er jo det julen burde handle om, inkludere alle, dele det man har og ikke minst tanke for alle mennesker rundt oss, særlig de som trenger det mest Rødt hjerte

4 kommentarer:

RoseSommer sa...

Det er greit å bli minnet på at ikke alle har det like greit. Mange er ensomme også, selv om de har penger nok til å "feire".
Det å gi av sin overflod er jo ikke så lett bestandig heller. De som mottar noe skal jo få beholde sin verdighet.
Jeg har forresten også et innlegg om å gi idag :)

Laila sa...

Så sant så sant, men dette har mange sider tror jeg. I mange hjem er det fyll og bråk så fort det er noen fridager, allverdens pakker kan ikke bøte på dette for et barn, men jeg er enig i at vi kunne bli flinkere til å gi.
Klem Laila

Aase sa...

Du har helt rett.

Jeg har levert en stor pose med sokker, luer, skjerf og votter til en garnbutikk som samler til Fattighuset.

Britt sa...

Hei Elisabeth, dette er det lurt å bli minnet på av og til. For i vår overflod er det lett å glemme. Her er det info om fattighuset:
Fattighuset i Oslo tar imot julegaver til de som ikke regner med å få noen. Avlevering hverdager mellom 10 og 16, mer info på fattighuset.no!

Britt