onsdag 2. november 2011

Mye frigjøring i en matpakke, gitt….

Kvinnefrigjøring, ja hva ligger så i det ordet tro? Her en dag sa en av mine venninner til meg at denne matpakkesmøringen til min mann var noe som burde opphøre siden den nærmest var kvinneundertrykkende. Det gikk ikke an at en voksen mann ikke skulle kunne smøre sin mat selv, men måtte ha matpakke fra sin kone. Var det en morserstattnig han lette etter??

Nå hører det med til historien at jeg har smurt matpakke til min kjære i 21 år, og til barna  siden de startet på skolen, altså endel år. Og nei, jeg synes ikke det har vært undertrykkende eller lite frigjørende. Jeg synes det derimot er koslig og en kjærlig gest i hverdagen, men det er kanskje ikke ord som passer til den moderne kvinne alltid på farten og som krever effektivitet?

Er det blitt slik at omtanke for hverandre skal måles i frigjøring eller ei. Er det slik at man overhodet ikke kan ha noen gamle kjønnsrollemønstere fordi det vil være undertrykkende for hunnkjønnet? Ja, noen ganger så undrer en stakkars matpakkesmører som koser seg med å lage istand litt formiddagsmat til sin kjære og ikke minst sine barn . Men jeg har ikke tenkt å slutte, sånn bare så det er sagt! Ædda-bædda

5 kommentarer:

Mia sa...

Stå på dig! Lite skillnad ska det vara annars blir det säkert krävet att jag en dag ska byta däck på bilen och det kommer inte sluta bra!

Mariann sa...

Nei men, er det ikke nettopp dette som er kvinnefrigjøring da? Du kan smøre matpakke til din mann og dine barn fordi du vil gjøre det. Det betyr jo ikke at alle kvinner må gjøre det bare fordi de er kvinner. Jeg gjør det ikke og min mann smører heller ikke matpakke til meg. Nå smører vi ikke matpakke noen av oss, men det er en annen sak. Nå er barna så store at de smører matpakke selv, men tidligere var det like gjerne min mann som smurte til dem. Forhåpentligvis finnes det menn der ute som smører matpakke til sine kvinner fordi de har lyst.
Det er dette kvinnefrigjøring handler om for meg. Det behøver ikke bety at alle skal gjøre det samme.
Ha en fortsatt fin uke!

Sulvis sa...

Nå sitter jeg igjen med en tanke om at noen har misforstått hva kvinnefrigjøring/-undertrykking er, og det er ikke DU som har misforstått det!

Fortsett med dette koselige gjøremålet så lenge du har glede av det!

Mita`s hjørne sa...

Heisann...
Matpakker - tja, her smører den som står ved brødfjøla...så her går det opp i opp, har aldri tenkt på det på den måten du beskriver...træg æ sjø...
Men uansett e det koselig å få den ferdig...
Å du...er så enig med disse størrelsene som har forandret seg ja...
Ha ei koselig helg...

Klem Mita...

Laila sa...

Hei, koselig blogg da :) Enig med deg, rimelig irriterende å få "irettesettelser" av denne typen. Noen tror visst de sitter med den hele og fulle fasiten på kvinnefrigjøring. Eller har de selv så dårlig erfaring med å smøre matpakker, at de har lagt det for hat? ;) Litt morsomt, for har lurt noen dager nå på å skrive et innlegg om noe tilsvarende. Vi er tydeligvis flere som har tenkt på dette. Uansett, kom gjerne og ta en titt hos meg. :)