fredag 5. november 2010

Otto!

Jeg er en lykkelig eier av en afrikansk rødhalet grå jakko (Psittacus erithacus) som har fått det klingende navnet Otto. Otto er ca 18 år gammel, og er en omplasseringsfugl (derfor er vi ikke 100 % sikre på alder) Han prater masse, med min stemme. Ja, det høres så likt ut at herren i huset ikke hører forskjell når Otto eller jeg roper på han.

Grå jakoer er blant de mest intelligente papegøyearter. De har en intelligens på samme nivå som et barn på 3 år, med trening kan de utvikle intelligensen sin til nivå med et barn på ca 4 år.

De trenger mye tid og selskap, det er ingen fugl for de som lever et travelt liv, uten mye tid hjemme. De krever mer enn en hund når det kommer til aktivisering. Kjeder de seg kan de begynne å plukke fjær, og det er mange papegøyer som sitter uten en fjærbit på magen sin. (det kan også være tegn på sykdom)

Uansett så er Otto attpåklatten vår, og for en som elsker fugler er en grå jakko verdens beste vennclip_image002

2010-01-30 Morten, Otto og pyntet bord til middagselskap

4 kommentarer:

RoseSommer sa...

Dette er nok en artig fyr å ha i huset. Han har det nok godt hos dere.
Ha en god helg alle sammen.

Elin sa...

Han er jo bare så utrolig kul! Er han og Pepsi blitt venner, eller?

Lunalei ;-) sa...

Flott fugl!!
Må si jeg elsker Halloween maten du serverte.... Mange fine tips til neste år!!
Snubla over bloggen din da jeg leita etter julekurver - kjempefine de du viste fra en tid tilbake. Jeg skal prøve å lage etter vanlig mønster og så skjære ut et mønster!!!
Ha en fin kveld!
Klem fra Lunalu

Unknown sa...

ÅÅÅh jeg elsker gøyer!!! Otto er jo bare herlig!