søndag 14. november 2010

Hjemmelaget mat til utefugler :)

 

Jeg ivrer jo stadig for mine fuglevenner både ute og inne, og iår har jeg bestemt meg for at det er slutt på å kjøpe meiseboller på butikken. Jeg må bare innrømme at fuglene ikke er like glad i de. Jeg kjøpte bl.a et helt spann på Plantasjen, og det måtte jeg tilslutt kaste! Ingen fugler ville spise de.

Men etter å ha oppdaget hvor lett det er å lage selv, ja da er dette mye mer og foretrekke. Jeg bruker delfia eller flott matfett, smelter dette også har jeg i, nøtter, villfuglblanding, solsikkekjerner uten skall og lettkokte havregryn. Fyller i det smeltede fettet til det blir en tykk masse, helles i en juicekartong, også putter jeg bare 2 pinner ned i midten på blandingen. Husk at pinnene må ha krok og være med litt tykkesle.

Så skal dette stivne i kjøleskapet, og vips har de en lekker “meisebolle” som fuglene faktisk vil ha.

Varig er den også, siste jeg laget brukte fuglene 3 uker på å spise opp, og jeg skal love at jeg hadde mange gode, runde fugler som stadig var bortpå og smakte Smilefjes

 

2010-10-31 Halloween 2010

6 kommentarer:

Hilsen fra landet sa...

For et bra tips, gjett om vi skal prøve!

Marita sa...

Fugler liker forskjellig, ja. Hos oss digger de meisebollene også. Lagde også egne matfat til dem sånn som du har gjort, men der var de mer kresen gitt. Skal prøve igjen i år.

Unknown sa...

Ja jeg tror at noen av de meisebollene man kjøper kan være harske. Tror jeg?
Men jeg skal jammenmeg prøve å lage slike selv. Ser jo knall stilig ut!

Ellen Walnum sa...

Kjempesmart! Tror nesten jeg må prøve det:)

Tromsøjenta 39 sa...

Dette var skikkelig gourmet :). Tror jeg skal prøve det, viss ikke meisebollene mine fra plantasjen faller i smak. Det har vært noen småfugler her, men ikke de siste dagene...

Mariann sa...

Foreløpig har jeg bare begynt å mate småfuglene med solsikkekjerner, kjøttmeis og blåmeis er veldig begeistret. Laget meiseboller selv i fjor og det var veldig populært, så det blir garantert hjemmelaget i år også.