mandag 23. august 2010

Men blogger`n var ikke død…

Neida, hun lever i beste velgående, muligens har hun blitt litt lat, for blogginnlegg har det blitt skrint med denne sommeren. Ikke fordi jeg ikke har hatt noe å medele, neida, men  jeg har heller  blitt bitt av latmarken. Men ikveld kom plutselig skrivelysten ramlende ned i undertegnedes noe rotete hodet, og da var det best å skride til tastaturet med en eneste gang, ikke et øyeblikk og miste, handling var essensielt for latmarken plutselig kunne finne på å sette tennene i fingertuppene mine igjen, puh,.,.

Hva har så denne damen gjort i sommer?  Vel, for de som måtte lure så har hun stullet rundt med sine pelargoner, sine tomater og ellers i hagen sin. I dammen har fiskene plutselig bedrevet med usedlige ting, ja for det har dukket opp hauger og lass med yngel. Ja, jeg påtar meg skylden, jeg har sviktet i seksualopplæringen for mine fisk, ei heller har jeg informert om p-pille bruk. Vel, så her sitter man da, med dammen full av unger, og morro er det lell..

Pelargoner juli og aug-10 116

Pelargonene har oppført seg skikkelig i sommer, ingen har bestemt seg for å bli syke, ingen som har bestemt seg for å “legge på røret”, dermed er det fryd og gammen på min overbygde veranda bak huset. Herren får  fortsatt ikke plass der, ja det gjør knapt nok fruen også. Stolen måtte nemlig ofres, så nå er det bare ståplasser igjen hvis man skal beundre sine små plantebabyer. Vel-vel, det er jo ikke sundt å sitte formye, det ble motto på pelargonverandaen. I lysthuset regjerer coleusen, og det har blitt noen stykker i sommer. De er jo SÅ fine, med du verden så sære også. De er lissom bare fine en stund, også må de fornyes med stiklinger, de er helt klart ikke noen seniorplanter, de fleste av de når vel ikke senioralder engang, hvertfall ikke med skjønnheten i behold..

Coleus 013 Coleus 003 Coleus 006

Undertegnede har også vært papegøyereservemamma i sommer. 2 stk papegøyer har vært på ferie i heimen, 1 senegal  og 1 konge aleksander, herlige fugler begge to. Otto derimot mener at de har vært mer hår i suppa, plutselig var det fler som bråket mer enn han, og DET skulle han ha seg frabedt. Jammen freste ikke den ene papegøyefrøkna også til han, og dermed var hele hans manndoms stolthet falt i biter og knas, det  vil nok ta tid og bygge opp den selvtilliten igjen. Men han er mann, og alle vet jo at menn og selvtillit, ja det er  som synonymer og regne, hvertfall her i heimen.

Jeg har jo også fått et anfall av tomatsyken, nei jeg har ikke begynt å rødme igjen, neida jeg har jo fått tomatdilla. Har jo 20 forskjellige typer tomater i glasshuset iår, frø blir tatt av alle (de er nemlig gamle frøekte typer), og jammen har jeg ikke også klart å bestille frø fra nye frøekte typer (såkalte Heirloom sorter) så sitter jeg her da med tomater til langt over pipa. Med truende stemme blir alle i huset beordret til å spise MINST 5 tomater om dagen. Men man kan anta at selv det vil ikke holde tomatene i tømme. Nei, jeg trenger oppskrifter på ketchup, sauser, alt hva man kan gjøre med tomater. SOS,HELP NEEDED!!!!!

Den største tomaten hittill, og tomatmamma`s stolthet er en som veide 462 g!!! Det er tomaten sin det!

Tomater 009

Tomater og edderkopp 014

Og har du edderkoppfobi så styr unna siste dele av innlegget  (advarsel gitt) For her kommer verdens vakreste edderkopp, en Korsedderkopp, fanget med linsen rett uten for døra vår igår kveld. Junior vurderte å slutte å gå ut når han så bilde av den, nei, han deler ikke sin mors begeistring for edderkopper ned *ler*

Tomater og edderkopp 053

6 kommentarer:

Parkvegens Hageglede sa...

Det var jammen et fint innlegg på en mandag kveld:-) Nå har jeg lest og smilt for meg selv. Og så er det bare å tusle til sengs med et smil om munnen, takk skal du ha. Kanskje jeg drømmer om tomater og edderkopper i natt:-)

heidi sa...

Så koselig å lese rapporten fra Elisabeth-land... mye spennende som skjer og fine oaser i fleng.... Blogglysten går veldig opp og ned her også... nå er det mest opp særlig i dagens regnvær! ;o)

josimo sa...

Måper!!Så mabge flotte pelliser på en og samme veranda-imponert!!
Og den tomaten,den bør det gå gjetord om!

Jeg har også fått øynene opp for disse spraglerne, de er så tøffe i mønster og farge.

Ønkser deg en flott dag,du motiverte iallefallmeg med innlegget ditt

Kathrine sa...

Hei! Godt skrivelysten er tilbake:) Og skal si du må ha mye å stå i med enn å blogge, for maken til bilder av blomster!
Og tomat! Wow!

Nydelig Korsedderkopp ja:) Min favoritt er Kvadratedderkoppen, som kan bli enorm! Finnes mest på myere ol.

:)

Unknown sa...

Ja faktisk har pellisen oppført seg tålig bra her også i sommer.
Men den edderkoppen da.. herreguuuu!

Anonym sa...

I join. And I have faced it.