fredag 23. april 2010

Så har endene ankommet hagen igjen :)

Det våres, det er ingen tvil om det. Selv om nettene er kalde ennå, og rimen ofte ligger på morgenkvisten, så ser man stadig små vårtegnsom minner oss på hva som venter på oss.

For meg en et av de store vårtegnene når endene ankommer hagen igjen. Hvert eneste år siden 2004 har det kommet 2-3 andepar i mars/april mnd, plutselig står de på trappa og skal ha mat. Og mat får de selvsagt, deretter blir det litt bading i dammen min, før de tar av til et av vannene i nærheten av meg. Hver dag pleier de å komme for å få mat, og slik holder de på frem til juli mnd omtrent. Da forsvinner de, for så å komme igjen neste år. For meg har dette blitt et vårtegn , da vet jeg at nå kommer de lyse tidene :)

 vårbilder april-10 006 vårbilder april-10 008 vårbilder april-10 009

Det spirer og gror i alle mine såpotter også, og igår var jeg i Oslo og hentet tomatplanter fra Løten, byttet mot noen pellisstiklinger fra meg. Gleder meg til nye spennende sorter, har aldri prøvd noen av de før :)

vårbilder april-10 011

De som kom var:

Tres cantos er en type bifftomat. (Spansk gammel type.)

Shugan. (Lilla/sorte tomater)

Striped Cavern (Stripete røde tomater)

Super Roma

Garden Delight .(Cherrytomater. )

Yellow pear .(Gul cherrytomat, pæreformet)

Green zebra.( Grønn stripet tomat). Sorten er fra 1985 foredler : Tom Wagner

Brown berry. (Mørke cherrytomater)

Disse skal være frøekte, så det skal taes frø fra de når høsten kommer. Greit å slippe å kjøpe dyre frøposer som inneholder mindre og mindre frø ;)

Hvis noen har prøvd noen av disse sortene før setter jeg stor pris på mer info de :)

3 kommentarer:

Berit T sa...

Hei.
Så koselig å få besøk av ender hvert år. De har funne seg godt til rette hos deg da.
Kommer de med unger også?
Nydelig blogg du har!

krepsemor sa...

Så koselig med ender i hagen! Her er bare småfugler, men det er kommet flere sorter småfugler og kjøttmeisen må pent dele maten med dem! Tomater har jeg også sådd i år! Jeg sådde blant annet frø av vanlige cherrytomater kjøpt på Spar. Og av en pose med "pottetomater" som kanskje kan henge i ampel! Jeg kjenner ikke til de sortene du har sådd! Selvdyrkede tomater er nydelige da! Ønsker deg lykke til!

Røsslyng sa...

Herlig med slikt storfint besøk, et artig vårtegn :)
Selv om våren er litt av og på så er det godt å ha begynt hagesesongen igjen.
Ha en finfin helg!