fredag 16. april 2010

Oppdatering fra hagemessa, lysthuset og heimen.

Det blir ikke så mye blogging på meg som jeg kanskje ønsker meg. Det er, som sagt 100-ganger før, ikke nok timer i Elisabeths sin heim, særlig når det er så mye man ønsker og må gjøre.

Forrige helg var det jo hagemessen, og det er et høydepunkt hvert eneste år for meg. Fredagen sto jeg på stand for Pelargoniumforeningen, og traff  mange hyggelige mennesker. Noen for første gang, andre hadde jeg møtt før. Kjempetrivelig begge deler. Både TurboLotte og Ellen var innom, men det var jo så travelt på stand, så noen skikkelig pause og pratestund ble det ikke tid til dessverre :(

Men jeg fikk tak i noen nye pelargonstiklinger, og solgte noen av mine egene, dessuten ble det fluefiskestang til herren i heimen. Han har bursdag om 14 dager, så da var gaven både innkjøpt og gitt bort. *ler* Like greit ;)

Denne uken har det jo vært et herlig vær også, og jeg har tilbrakt all den tiden som har vært mulig ute i drivhuset. Masse planter er pottet om, og mine frøsådde pelargoner har også startet å komme ut i lysthuset. Iår har jeg sådd masser av selvhøstede pelargonfrø, og siden disse ofte krysser seg i hytt og gevær, så håper jeg på at det kan komme noe fint ut av de. Spennende er det hvertfall, og alle er nummererte, fått frømamman`s navn og sirlig blitt notert i boken min , slik at det blir enkelt å sammenligne med opphavet å se om det har kommet en ny pelargon som ikke ligner på sine aner. Jeg gleder meg!!

I lysthuset vokser det så det knaker, og fler og fler pelargoner står med både blomsterknopp og blomst. Det er en deilig tid, det er det ingen tvil om.

pelargoner april -10 032

P.odoratissimum, blomstrer med sine nydelige små hvite blomster. Og bladene dufter av tutti frutti og eple. Denne planten ble oppdaget av hollanske botanikere i 1724, og det sies t.o.m at Mozart hadde denne planten på sitt klaver når han komponerte. Det er jo ikke rart det ble vakker musikk da :) pelargoner april -10 029

Bold Ann er en annen skjønnhet, den minner jo om et skikkelig strutteskjørt, ja en orntlig prinsessekjole.

Inne i huset har herren malt min gamle tallerkenhylle hvit, og igjen har den kommet opp på veggen. Nå henger den der med det gamle arveservise fra min mamma til utstilling. Rosekaffeservice som jeg er så glad i, det er et kjært- kjært minne om en mamma som elsket akkurat  roser.

 pelargoner april -10 004pelargoner april -10 005pelargoner april -10 009

Maleriet er malt av Jan Edgar Marthinsen, og er nytt av året , jeg bare elsker de vårlige fargene som er i det :)

7 kommentarer:

Hilde sa...

Så nydelig roseservise du har arvet - fult av skjønnhet og gode minner... Pelargoniaene mine har kommet til liv etter vinterdvalen, og det er godt! I år har vi sådd masse, og i helgen skal de spirer små få egen potte... Her snakker vi massivt arbeide, og jeg har desverre ikke drivhus... Har nok satt alt for mange frø også... Litt bekymret nå!
Nyt helgen
Hilde

Vivishagerom sa...

Hei på deg, Elisabeth.
Nå tror jeg at vi alle trenger flere timer i døgnet, for nå skjer det mye i hagen.
Bold Ann var jo super flott. Du er flink som får til slike skjønnheter.
Kjemep flott servise du har. Koselig å ha slike ting man arver.
Ønsker deg en fin helg.

Laila sa...

Ja, det var synd vi ikke møttes, men som du sier så var det vel så travelt.
Jeg fikk med meg noen lavendelplanter og liljeløker, og bestemte meg for å ta en tur til Hagemo etter pelargoniaer, er jo ikke så langt herfra og lettere når man kan ta bil helt fram.
Kos deg med "våronna".
Klem Laila

Ellen Walnum sa...

Takk for sist:) Selv om det var travelt var det sååååå hyggelig å treffe deg igjen. Guuuud så spennende å følge med på de frøsådde som kan bli både det ene og det andre.

Min odoratissimum var blitt så diger at den røk ut på bordet under paviljongen her om dagen. Enn så lenge synes den det er helt greit:)

Hilsen fra landet sa...

Herlig! Og det var nok adskillige likesinnede på hagemessen tenker jeg! :-)

IngunnBW sa...

Tenk om du får drevet frem en egen sort, så spennende! P.odoratissimum var nydelig og så moro å få slike små historier til ulike planter :) Jeg må visst begynne å snuse på pelliser skjønner jeg, den duften hørtes da helt nydelig ut. Jeg fikk min første i fjor, men det blir helt sikkert flere. Nå har nemlig også jeg fått øynene opp for sjarmen med Pelargonia :)

Det er så koselig med arveting som vekker gode minner :)

Kathrine sa...

Travle dager for noen ja. Her står det meste stille ute, men en kan alltids gjøre andre ting i kulden.
Flott roseservise fra din mor!
Morro med pellisene dine:-)