torsdag 7. januar 2010

På tide å “redde” gradstokken..?

Nå er det jammen så kaldt at det snart er på tide å få inn gradestokken..før`n fryser. Vel dette mente hvertfall Aukrust, men så kom jo han fra et noe kjølig sted også, nemlig Alvdal. Men sant skal skrives, vi begynner å få Alvdals tempraturer her også snart. – 28 på morningen idag, det er temp som river både i luftveier og kinn. Rough og slike sminkesaker er helt unødvenig, bare stikk hodet ut vindet i 2 min, og vips har du eplekinn og glassklare øyne. Ja, nærmest frosene øyelokk.

Men med riktig bekleding så er kulde intet problem, og avisene er fulle av tips hvordan vi bør kle oss. Jeg må jo le, man skulle tro at vi ikke bodde i et vinterland, de fleste av oss kjenner jo når vi må kle på oss mer . Det beste tipset var at nå måtte vi kvitte oss med all bomull inderst. Ja, det er mye mulig at bomull og silketruser er kalde, men jeg nekter å strikke meg ulltruser eller klippe av et ullstilongs for å bruke det som truse. Et sted går grensen for min praktiske sans også, og litt lekker er det jo ok og føle seg ,hvertfall under alt yttertøyet som får en til å føle seg som søstra til Michelin mannen..Man kan jo også prøve Aukrust varianten i  klesstil også, Nationen foran og Aftenposten bak. Det skal jo lune med avispapir…

Katta nekter også å gå ut om dagen, og bedriver fuglejakten sin enten på Otto papegøye, eller hoppende innendørs i karnappvinduet mens han ser på småspurven utendørs hutrende på en meisebolle. Jeg vil si at katta har det noe bedre enn spurven, det er sikkert!

Forøvrig prøvde Pepsi seg på en ny fangevariant av Otto her om dagen. Mulig at katter blir kreative av kulda, så denne gangen pakket pus seg inn i blomsterpapir fra Oasen hageland, og nærmest ga seg selv til Otto. Akkurat som en liten rose, MED torner.. Otto var selvsagt meget fornøyd over pakker, noe mer misfornøyd da hans jaktkompis dukkert frem etterhvert med et ganske sulten blikk.

Jeg kan berette at ingen drap skjedde denne dagen heller, men pus fikk hvertfall nærkontakt med fjæra, og Otto nærkontakt med en snute. De barna-de barna…

DSC00141[1]Trykk på bilde som kommer hele "historien" Frem *ler*

6 kommentarer:

Anonym sa...

Så bra ingen liv gikk tapt i seansen. :) -20 her... og det er nesten kyst.

line sa...

Et herlig innlegg!

Her er det ikke mer enn 17,5 kalde idag, men når man bor på Nøtterøy med vann på alle kanter - da er det KALDT! Barna blir holdt inne i barnehagen, og korte uteseanser for skolebarna.

Ha en stålende og kald vinterhelg!

Pius sa...

Oj så kallt ni har det. Här på Gotland har jag -2,9 och jag tycker det är tillräckligt, vi har också havet runt oss så det är väldigt fuktig luft som gör att det känns kallare. Men i morgon får vi kanske sol, då ska jag gå ut och njuta i växthuset.

Pius

Lene fra Lillehammer sa...

Hei på deg og godt nytt år til deg også!

Min Verden sa...

sånn er det her også - og katta er såvidt utenfor med rompa for å gjøre det aller mest nødvendige. Han får et lite "puff" for å komme seg ut :D. Du, jeg har ikke glemt stiklingene, men det var så travelt i høst også en operasjon også veldig kaldt - så jeg tenkte jeg ville vente til det ble litt varmere i været så ikke alt fryser. Godt nytt år til deg også. H.

Vivishagerom sa...

Ja, nå er det kaldt. Altfor kaldt. Jeg lengter etter varme, hage og sol.
Artige husdyr du har.
Jeg sender deg en pakke servietter i løpet av neste uke.
Klem klem