søndag 10. januar 2010

Hvor mange bør det være i en seng tro..?

Jeg er jo stadig i søking etter kuldefordeler, det er nesten en varmende sport i seg selv, denne intense letingen. Vel, nå har jeg virkelig funnet et STORT PLUSS! Og hva er så det, vil kanskje en blåfrossen bloggleser spørre? Jo ,det er nemlig denne krabaten her.

Fuglemidd_680_731264i[1]
Nei, det er ikke et ønsket husdyr (antar jeg) det er nemlig et sengedyr, midd!!!
Tenk at vi hver kveld går til sengs med denne krabaten her. Det er vel ikke noe ønsketenkning for noen av oss, mer kanskje det reneste marerittet!!                                                                       Når man tenker på at dypt der nede i madrassen ligger det millioner av disse og gnafser på hudrester, flass og annet go`saker fra oss, ja da kan vel den tøffeste av oss få lakenskrekk av mindre.
Men så til "the good news". Midden den dør jo enten av høy varme (over 60 grader) eller under - 20 grader. Og dette er nå en glimrende mulighet til å fryse hybelboeren ut av dynene våre.                      Ut med madrassen (gjerne dyna og pute også) 1 døgn i sprengkulda, og vips er dyra sluppet ut på beite, eller lettere sagt, de evige jaktmarker.


Dette er god nyheter for alle som som faktisk synes det holder med seg selv og evt en partner i sengen sin, og ikke ønsker å dele med en hel dyrehage.
Min madrass skal hvertfall ut i sprengkulda, mens jeg skal kose meg inne foran peisen og bare glede meg over dette massedrapet..Hmmm dette ble nesten makabert, nesten så jeg synes synd på midden en stund der...jaja..


Den neste gode kuldefordelen er brunsnegle bekjemping. Nå ligger de slimete dyrene ute og fryser ihjel. Og for meg blir det kanskje mindre å sanke til vår og sommer, og hipp hipp hurra fordet!
Nei, kulda har sine fordeler den også, kanskje vi går en midd og sneglefri vår imøte!

(bilde er hentet fra TV2 nyheter)

11 kommentarer:

Else Marie sa...

Hei og godt nytt år.
Ja kulde er godt for mye heldigvis.
Madrassene har jeg ute hver eneste vinter når det er kaldt nok.
Er ikke så glad i disse middene jeg.
Og er spent på om sneglene blir i fåtall i år...........men gjenstår å se.

Pius sa...

Jag läste att snötäcket skyddar både sniglar och fästingar. Om det däremot hade varit barmark hade de dött i kylan.

Pius

GundaM sa...

Å huttitu, nå begynner ejg å klø slik jeg pleier når ejg får brev hjem fra skolen om lus...Ekle kryp;)

Kanskje hive ut sengetøyet i kulda litt hver dag da;) takk for tips!

ha en fin ny uke der ute Elisabet!

Kathrine sa...

Jeg lufter sengetøyet ofte! Det lærte jeg av mor og bestemor. Og nå i -22 så er det så flott å hive det ut:)
Og deilig å legge seg etterpå.
Jeg liker kulde, og nå har det vært sååå flott her!
Utøy både i seng og ute i hagen, fryser ihjel. Ingen fuglelopper katten drar inn som biter yngsten her heller(han er allergisk)
En deilig tid.

:))

Ellen Walnum sa...

Ja aldri så galt at det ikke er godt for noe!!:))

Anne (Moseplassen) sa...

ja, jeg så dette nevnt i en annen blogg, og pisker gjerne meg selv for at jegikke tenkte på det mens det var kaldt nok. Nå har det (heldigvis) blitt mildere.

Så da blir det vel planB, spise tom fryseren og bruke den.. I gamledager når jeg reiste endel backpackstil så var det fast å fryse alt av tøy og sekk ved hjemkomst, jeg er nemlig utøysmagnet...

Hilsen fra landet sa...

Veldig bra poeng du har der!!

AnnM sa...

Aha. Så det er derfor jeg våkner så ofte om natta: Det er midden som knasker så høyt ... :-S

Marie sa...

Oooaaaooo!
Aldri så galt at det ikkje er godt for noko!

Her eg bur er det ikkje kaldt nok til at brunsneglen døyr blir det sagt, dessverre...

Kos deg i rein og frisk seng :)

Seascape sa...

Hei!
Det ligger noe til deg på hobby bloggen min.
Klem

Anita sa...

Godt nytt år Elisabeth!! Håper året har startet som du ønsker!! Her er det jo også såå kaldt og har vært det lenge nå, bare -6 i dag og det er nesten så man lurer på omdet skal begynne å regne ;0)
Jeg er sååå redd for at drivhus innholdet mitt har frosset, men da håper jeg at du har en drøss med stiklinger å selge!!?? Tørr faktisk ikke å gå ut der, for jeg blir sååååå lei meg hvis alt er gått :p.. Skal sende mannen i helgen. Hadde kanskje ikke så veldig mye, men hadde hvertfall de flotte rosenknoppene som jeg har fått av deg og en drøss med stoooore dronninger. Jaja, vi får se hva helgen bringer..... Ha en strålende helg og kos dere!