fredag 29. januar 2010

Fra møkklei til hoppende lykke!

Er det ikke rart at man i takt med at solen snur så kjenner man plutselig på denne glødene planteinteressen igjen? Det er som om dette plantegenet pluselig spretter opp, også er man plante og hagegal igjen. Ifjor høst hadde jeg ikke særlig tro på akkurat det, jeg var så lei at det nesten ikke kan beskriver med bokstaver. Sommeren kom og gikk uten at jeg merket stort til det, plantene og jeg savnet både den solen og varmen vi skulle ha hatt. Og jeg tenkte at dette gidder jeg ikke et år til! Så mye jobb lagt ned i frøsåing, pelargonstell og alt annet, også skal alt se så begredelig ut!!!

Jeg satte pelargonene i lysthuset, satte inn varmovn og lukket døra, basta bom, ikke hadde jeg lyst til å hverken vanne eller noe annet styr med de plantene nå. Jeg ville være sur og lei ifred, sånn var det med den saken!

Men så skjer der da, plutselig så våkner det ett eller annet i genmassen, og fra og være en plantelei person, er jeg igjen blitt den som sitter med nesa i såjorden, stuller med pelargonene mine og koser meg med alle hagebladene mine.  Du verden så rart vi er skrudd sammen, ja hvertfall jeg!!!2010-01-29 Testbilder av nytt kamera1

Idag har jeg også kjøpt meg nytt kamera også, speilreflekskamera..hoi hoi!! Det er jo ikke rart jeg gleder meg til sol, sommer og masse gode fotomotiv! *jubler*

 2010-01-29 Testbilder av nytt kamera

Otto og Pepsi-pus er forøvrig også i vårmodus, vel her ser det vel heller ut som pusen er i hvilemodus, men jeg skal love at det ligger en liten jaktgen alltid latent i det dyret…Noe Otto er fullstendig klar over. Liv i heimen? Ja, det er sikkert!

Og JA, det spirer alt blandt mine pelargonfrøsådd, rekordfort…kan det ha noe med at undertegnede nærmest synger i sine såkasser om dagen?

9 kommentarer:

Merethe sa...

Jeg har tenkt mange ganger at det er veldig greit med denne vinteren......for da får jeg gjort andre ting enn haging. Når sola begynner å skinne i vinduskarmen går jeg helt av skaftet over alt som gror..små spirer som jeg går og duller med :) SÅ du er nok ikke aleine med å ha en litt dalende interesse sånn på høsten..Men nå har vi en delig tid i vente...våren.

M.E.V. foto sa...

Slik er det for meg også:) Det er godt med en pause når vi kommer til høsten, men nå når sola har snudd kommer kløingen i fingrene... Dessverre er hagen skjult under ca. en meter med snø, og jeg kommer meg ikke bort til drivhuset en gang... Men, planleggingen og lesing av hageblader og bøker er i full gang. Såingen får imidlertid vente til drivhuset er klargjort, for jeg har ikke plass inne...

Kos deg med ditt nye kamera:) Mitt er på reparasjon, og jeg har abstinenser...God helg!

Elsa sa...

Jeg var også så trett og lei av planter og hage i fjor høst, så du er ikke den eneste som kjenner det slik.
Men nå er jeg i full gang igjen. Mannen i huset påstår at det er noe som skjer når sola snur. Kanskje har han rett i det.
Gratulerer med nytt kamera:)

God helg!

line sa...

Godt at lysten er tilbake. Gleder meg til fortsettelsen.

Akkurat passe Frø sa...

Ja det er godt at sola her snudd!
Livet er mykje enklare å leva når det er (om så berre litt) dagslys når ein går frå jobb. Eg er sååå misunnelig på alle med drivhus! Må nok få rydda plass på stovebordet til divhusboka mi... Så kan drømmane flyte fritt i alle fall!
Må berre kaste meg frampå og spørre; Blir det mulig å kjøpe stiklingar frå deg i år? Ønske deg ei fin helg!
:O) FrueFrøet

Hilsen fra landet sa...

At DU er plantelei blir vel bare i 2-3 min antar jeg :-D

Min datter har det siste året hatt en glødende papegøyeinteresse og det sto øverst, på midten og nederst på ønskelisten til jul. Uten at hun fikk det da...

Jeg synes det er mye ansvar å krever mye kunnskap å skaffe en papegøye. Men så ble jeg nysgjerrig på å høre hvor gammel Otto er og hva slags sort han er? Du har sikkert skrevet det før da men...

Store papegøyer kan man ha en av mens de små må ha selskap av en annen er det slik?

Hilsen fra landet sa...

Hun sier nå at det er en grå jaco... hun har lest mye om arter.

Ellen Walnum sa...

Jeg tror det var mange av oss som var skikkelig hageleie etter den elendige sommeren, men som deg kjenner jeg at hagegenet har våknet i det siste. Det er så gøy med spiring!!!:))

Unknown sa...

Jeg skal ta og skrive et blogginnlegg bare om Otto og litt om stell av papegøye. Kommer snart :)