lørdag 9. januar 2010

Basale stoffskifte….

Jeg er jo stadig på let etter gode ting med denne sprengkulda som klorer seg fast over østlandet, og gleden var dermed stor da jeg idag oppdaget en ny fordel med voldsom hutring og frysing.
Jeg var da på vei hjem fra butikken i min jernhest, varmeapparatet selvsagt på full spiker, og undertegnede hutrende bak rattet. Det er jo SÅ nydelig ute, men det er jo så svinkaldt at det må nytes innenfra. Dette er uansett min konklusjon.
MEN da jeg putret avgåret kom et intervju med en lege som mente at det var mange fordeler med kulda, bl.a var det en fin tid å slanke seg på. Heisann, tenke jeg..her øynes en mulighet til å bli kvitt ribbesvor og litt for mye inntak av brente mandler. Man spisset øretrompetene, og skrudde lyden høyere. Og der kom det frem at det basale stoffskiftet økte når man frøs, dette hørtes jo bare så flott ut! Her lærer jeg jammen nye ord, samtidig som jeg fryser av meg ribbespekket. Legen mente jo også at man helt automatisk ville gå raskere i kulda, man ville bruke 44 muskler bare i fjeset bare fordi man frøs så fælt, og hvis man skulle ta det helt ut kunne man jo slå en gammeldags floke!! Selv togkaoset ble snudd som den reneste Grete Rode kuren, hvis toget var forsinket kunne man benytte muligheten til raske gange frem og tilbake på perrongen. Og slik blir man både magrere og muligens litt varmene..

Jeg har nå tatt dette til etterretning og er igang med å regne ut hvor mye mitt basale stoffskifte har jobbet overtid idag når stuetempen var 11 grader før jeg fyret opp i vedovnen. Jeg må jo minst ha tapt med på 20 og 30 gram, minimum..
Så dette er da dagens oppmuntring, mer hutring og frysing, mindre bildekk rundt livet!

8 kommentarer:

orchis sa...

Hihi! Takk for en god latter - virker sikkert også slankende :)
God helg!

Mari sa...

Ja se der, sånn kan en også se det :) Jeg har en motstridende teori jeg da. Når det er så kaldt ute som det er nå så blir det meir stillesitting i sofaen pakket inn i pledd og når en sitter stille er det ofte en har lyst på et eller annet og resultatet er at en sitter på dataen el og stapper seg. Sa jeg teori? Jeg mente fakta :P

GundaM sa...

Hihi, så herlig et innlegg men nå angrer jeg på at jeg ikek hælte bli med min mann på skituren idag...Du, så masse kalorier ejg ville fått bort bare i ansiktet da!!!

Hihi

Seascape sa...

Hi Hi Ho Ho her ble i alle fall lattermusklene trimmet etter å ha lest innlegget ditt.

Ønsker deg en fin søndag og takk for en god latter.

Stor klem fra Rigmor~~Seascape~~

LYKKEBO sa...

Her er det bare å komme seg ut!!!
Hehe..*smiler* Gøyt innlegg og morsomt skrevet!!*smiler*

God helg:)¨'klem

Laila sa...

Dette er jo helt sant, man kan også senke temperaturen inne med et par -tre grader og på sikt få resultater av det. Her er det 14 grader inne til svartovnen har gjort sitt, så jeg håper nå på at de 5 kiloene jeg har lovet meg selv skal bort, er gjort snart. He he
Klem Laila

Mita`s hjørne sa...

He,he...aldri så galt at det ikke er godt for noe, vet du...så har jeg hørt at både flått og de hærsens sneglene dør i denne kulden...så da så...
Men jeg går ikke ut, uten at jeg er helt nødt til det når det er så kaldt altså...

Ha en super dag og uke...

Ellen Walnum sa...

Rasende festlig!! Men jeg må innrømme at det finnes et bare andre måter å slanke seg på som jeg definitivt ville foretrekke:))