tirsdag 4. august 2009

Leter etter gamle pelargoner, og mine nye plantebabyer.

Jeg skal vel ikke skryte på meg at jeg er altfor flink med bloggskriving om dagen, men det skjer så mye og da er det ikke alltid like lett å rekke alt. Dagene fyker avgårde, regnet øser ned, men jeg antar at det som vanlig blir varmt og fint når skolen starter…er det ikke typisk..??

Jeg stuller med pelargoner, og nå har endel av mine egen endelig begynt å blomstre. Det begynte jo i fjor akkurat dette prosjektet, nemlig ved å høste frø fra mine pelargoner. Frøene er krysset frem ved hjelp av humlemetoden*ler* dvs at jeg ikke aner hvem “pappa`n” er ;) Dermed er kun mor kjent, og det blir ende mer spennende.

Frøene ble sådd fra januar og utover, og nå blomstrer de første plantene. Noen går rett i komposten, er de for like sin “mamma”, har dårlig vekstsett, eller at de rett og slett ikke er noe pene. Derfor har ingen fått noe navn, kun nummer til jeg vet hva jeg beholder, og da evt vil navnsette. Håper dere kan bidra med navnetips. Vil gjerne ha et slags fellesnavn som serienavn + et annet navn som blir pelargonen sitt egenavn. Litt klønete forklart, så skjønner dere ikke det, ja så er det forståelig *ler* For de som er intressert i mine første spede bidrag til foredling ja så har jeg laget en egen blogg med mine pelargonbabyer

Ellers er jeg på jakt etter gamle arvepelargoner hvor jeg kan få med litt historikk bak. Men historie mener jeg f.eks hvem som har eid den, hvor gammel den ca er, hvor i landet den er ifra, har den kommet i hus ved en spesiell anlednig (bryllup, fått av bestemor, svigermor ect) Ja, alt som man kan komme på. Så derfor roper jeg ut utfordringen, har noen av dere en gammel arvepelargon, eller har dere gamle besteforeldre, tanter etc som kan ha noe slikt i vinduskarmen, send meg gjerne en mail. Jeg er nemlig veldig intressert i en stikling og historien bak planten. Mail adr min er epelargon@gmail.com . Håper MANGE kan  bidra til å hjelpe meg å ta vare på disse plantearvhistoriene og plantene.

Jeg vil skrive om plantene i min pelargonblogg, hvor jeg også vil legge ved bilde av blomst/plante.

Venter i spenning!!

Også håper jeg dere alle får en flott uke :)

Botanisk have 7 juni 09 004

6 kommentarer:

Elsa sa...

Tusen takk for koselig besøk i bloggen min:-)

Spennende pelargonforsøk du har startet med å avle fram helt nye kryssninger:-)
Ha en fortsatt fin uke:-)

Margrethes hus og hage sa...

Så artig med dine små babyer, da :) Skal legge hodet i bløt og se om jeg kan komme opp med noen navneforslag. Så morsomt :)

Ha det fint :) Hilsen Margrethe

Kathrine sa...

Det har vært noen flotte innlegg fra deg under her! Har lest og lest, og tenker på om jeg blir en like god skribent som deg noen gang?

Kløver/pelargonsirup skal bli til julegaver her, vær du sikker. Kjempetips!!!
Og så mage flotte turer, er det ikke godt å bo sånn at en bare kan gå ut i naturen etter noen minutter:)

Har begynt jobb igjen i dag. Vaaarmt her, men vifte er godt å ha.

:))

Mita`s hjørne sa...

Heisann...
Dette hørtes jo spennede ut, håper du får fatt i riktig mange planter eller frø...
Her har de stått i både sol og regn - og blomstret... er nok ikke lenge til de havner i kjlleren, så er det bare å krysse fingre og tær og håpe at de overlever...

Ha en super dag og helg...

Hilsen fra landet sa...

Er spent på hva du styrer med om dagen! Ha en fin uke!

Edgar sa...

Her var det stille om dagen - håper alt står bra til.
Har ikke glemt pelargonen du skal ha i bytte.