torsdag 4. juni 2009

Fryyyyyyser og garasjesalg..?

Fy flate, hvem bestilte denne kalde vinden daa..??Det er jo rene oktoberværet…

Undertegnede lider av værsjokk, fra deilig sommervarme i pinsen, til frem med sokker og fleecevær som har blitt de siste dagene. Ja, selv fiberduken har kommet ut, pent pakket rundt de minste frøplantene. Vinden blåser så det uler rundt hjørnene på huset, og jeg er evig takknemlig for en 3 m høy lindehekk, og syrinhekk rundt resten av tomten. Det luner hvertfall noe.

Ellers går undertegnede med en liten tanke om plantegarasjesalg i haven neste helg. Jeg får nemlig ikke solgt mine stiklinger på Botaisk have, det dukket det opp ting på hjemmefronten som var umulig og flytte på. Men garasjesalg kan være gøy det også, kanskje t.o.m noen kommer ;) Jeg har jo mine pelargonstiklinger som trenger nye hjem, så noe må jeg finne på *ler*

Denne lille krabaten Nemesia cherianthus `Masquerade` kom frem med en blomst idag. Og har man sett en så herlig liten sak. Dette tror jeg nesten er den artigste blomsten jeg noen gang har sådd!

Pelargoner  juni 09 023 Pelargoner  juni 09 021

14 kommentarer:

Røsslyng sa...

Utrolig tøff blomst, vakker og snodig på samme tid, ja rett og slett fasinerende.
...og vips var ønskelista til undertegnede et hakk lengre...*ler*

Line S sa...

Så søt den var da. :)
Og hadde jeg bodd nærmere skulle jeg mer enn gjerne kommet på plantegarasjesalg hos deg, men er jeg jeg bor litt for langt unna...

Ellen Walnum sa...

Fantastisk sak den Nemesia gitt! Her er det kaldt men vi har heldigvis blitt forskånet for den voldsomme vinden til nå (bank i bordet) Den hadde vi før pinsen, og den er til å bli gal av, samtidig som den gjør det bikkjekaldt!

IngunnBW sa...

Næh, sjekk det ansiktet da! Ser ut som et dyr med lange ører og nebb! Den var kjempestilig!

Skal si været er ytterliggående for tiden ja. Her blåser det også isende kaldt og det kom akkurat en liten regnskur. Når det blåser fra nord har vi lite beskyttelse, så det river godt her. Håper på massivt regn i natt for skikkelig rotbløyte etterfulgt av væromslag. Det er lov å håpe! Jeg orker ikke dille mer med frøplantene mine, de som står ute er såpass store at de burde klare seg. Garasjesalg høres artig ut, blir det mer enn Pelliser?

Laila sa...

Ja det var en artig liten sak, det finnes mye morsomt i planteverden har jeg oppdaget. Nå er jeg veldig spent på valmuene mine, er foreløpig bare 5-6 cm. Hadde jeg hatt vinterplass, kunne jeg kommet på garasjesalget ditt, men jeg må holde meg unna sånt som må ha vinterlagring.
Håper du får solgt
Klem Laila

Kathrine sa...

Næææ...Så tøff blomst! Du verden!
Og så skulle jeg gjerne kommet på garasjesalget ditt!

:)

Hilsen fra landet sa...

Jeg var på Sjøstrand i pinsen og det var jo kjempevarmt og sommerfølelse. Men her i G-dalen danset snøfillene i går!! Gjett om jeg dekker over mine clematis og sommerblomster.

Enig: plutselig høstfølelse jo!

Edgar sa...

Fantastisk artig sak du viser her! Morsomt med ting litt utenom det vanlige.
Ja, kort sommer i år. Begrenset seg til pinsehelgen ;-)
Så synd vi ikke ses i Botanisk. Spennende med garasjesalg også. Da får jeg prøve å ta en tur.

Kudi sa...

Den var kul!

Eling sa...

Kul nemesia!

Du sender ikkje stiklingar i posten? Eg skulle så gjerne kjøpt nokre lekre små, for dei fleste mine avgjekk med døden i vinter. det blir nok litt for langt for meg å møte opp på garasjesalget, desverre.

Elisabeth sa...

Joda, jeg sender i posten også. ;) Bare send meg en mail på epelargon@gmail.com ;) Så får du stiklingslisten min.

Akkurat passe Frø sa...

NEEEEEEIIIIII!
No har eg ordna barnevakt for å få helst på deg i Botanisk hage - og så kjem du ikkje?!!! Sitte her med eit sterkt ønsker om å få tak i kvite pelargoniar og duftpelargoniar frå utvalget ditt. Ja, ja.
Kor er garasjen din då? Tvi-tvi med salget der!!
:o) FrueFrøet

My little footprints sa...

Hei Elisabeth!!
Takk for gode ord hos meg ;)
Jeg forstår godt at du er oppgitt over været om dagen, trøttsomt når man trodde at sommeren endelig var godt i gang!! Jeg var jo i Tromsø i 14 dager, der var nesten ikke våren dukket opp en gang når vi kom dit! I løpet av de 14 dagene kom det litt etter litt grønt på trea, var fint å komme hjem til så flott vær og se hvor flott alt har grodd!! Mye hadde skjedd på 14 dager! uheldigvis hadde rådyra forskynt seg godt disse 14 dagene også.. haha.. Vel, nå får vi krysse fingrene for godvær de nærmeste dagene! Garasjesalg hørtes supert ut! Morsomt å møte nye mennesker på den måten også ;)
Ønsker deg iallefall en alle tiders helg!
Klemmer fra Beth

Spessartin sa...

Vinden har varit hemsk här också, den var det i går kväll också, men ja ghoppas det blir bättre idag. Det har känts som november ute fastän det är juni!