mandag 11. mai 2009

Og luke eller ikke luke…?

Det er så hyggelig med kommentarer, jeg tenker at noen ganger er jeg ikke flink nok til å takke for de, så herved kommer en kjempetakk for alle dere som stadig kommer med hyggelige tilbakemeldinger :)

Dagen er blitt brukt i hagen, selv med en gjenstridig nese, som har bestemt seg for å renne uavlatlig, så har jeg stått på hodet i blomsterbeddene, og kost meg med litt lukejobb.

MEN, hva er det som spirer overalt..hvordan i all verden kan man vite om det er ugress eller prydplanter? Ja, ikke spør meg,  dette er rene rakettforskningen for meg. Så jeg har luket etter magefølelsen; og så godt skjønn som undertegnede har. Jeg antar at det både er ugress som har blitt spart, og prydplanter som har blitt luket opp..men det får vi ta på tabbekvoten.

Her er noen av de undertegnede grunner over, forslag mottaes igjen med takk :)

Blomster og drivhus mai 09 008 Blomster og drivhus mai 09 009

Blomster og drivhus mai 09 010

Tulipanene står i knopp og blomst i flere bed, og de er slående vakre, ja blomsten altså. Jeg er jo en slik som ikke klarer å la bladverket visne ned, jeg MÅ bare luke det vekk. Fy, er det selvsagt, men undertegnede er en svak sjel.

Blomster og drivhus mai 09 001 Blomster og drivhus mai 09 003

 

Fiskene i dammen koser seg også, de har våknet opp fra vinterdvale i dammen. De overvintrer nemlig ved hjelp av en pumpe som går året rundt, og en liten varmekoble til akvarie, det går kjempebra. 'Blomster og drivhus mai 09 006

Ellers blomstrer for første gang mitt kjære plommetre, fått i gave til min 40 års dag, av min gamle venn på 92 år. Det er noe jeg vil ha glede av i mange år, og en av de mange plante/tre gavene jeg fik til dagen min. Nok engang må jeg inn på at slike gaver er en arv for livet, den beste gaven etter mitt syn :) Blomster og drivhus mai 09 012

13 kommentarer:

Kathrine sa...

Sånne gaver som et Plommetre da! Så flott! Gaver som varer, og gir masse tilbake. Ellers så syns jeg luking er en kosejobb, men er ganske slapp jeg da. Lar ting spire til jeg vet sikkert hva det er. Og i fjor sådde jeg masse som jeg ikke husker, her er det bare å vente og se ja. Disse spirene dine ser ikke sånn øyeblikkelig ut som ugress. Ugress spirer sjelden i sånne flokker plutselig. Kanksje du får fine overraskelser? Det er det som er så flott med hager også, alt som plutselig pakkes ut som en gave:))

:)

Røsslyng sa...

Nydlige tulipanbilder!
Plommetreet du fikk i gave vil nok også gi rikelig med andre gaver (frukt) og gleder fremover. En smart giver ;)

Det lukes etter magefølelsen her også bortsett fra at her er det sneglenes mage, om de ikke er interessert er det nok ugress og mumser de det i seg er det nok noe det er verdt å verne om...
Fra spøk til alvor, det er ikke alltid lett å finne ut hva som er hva i spireverden, men det øverst til høyre ser i mine øyne ut til å være valmue av noe slag og det på tredje bildet kanskje busknellik???
Nei, egentlig har jeg ikke anelse for jeg vet jo ikke engang hvilke planter du har i nærheten av disse småspirene, men hadde dette vært i min hage hadde jeg gjettet det og latt dem stå inntil videre ;)
Ser ikke ut som ugress ihvertfall.

Kos deg med luking, nyt vårblomstringen og ha en strålende uke videre! :)

My little footprints sa...

God kveld i stuen ;)
Jeg kan ikke hjelpe feg, for er det noen som har røsket opp både det ene og det andre, så er det iallefall meg ;) haha.. Jeg tørr ikke å fortelle hvor mye.. Men til mitt forsvar så var jo hagen ny for meg og blomstringen over.. haha ;) Jeg røsker med det som jeg "tror" ikke passer helt inn ;)
Ønsker deg en fin uke Elisabeth! Håper at været blr fint hele uken sånn at vi kan kose oss ute og gjøre det fint til 17 mai!
klemmer fra Beth

Mita`s hjørne sa...

Heisann...
Å dette kjenner jeg igjen ja, er det som spirer blomster eller ugress...??? er jeg ikke sikker lar jeg "det" stå til jeg er sikker på hva som kommer opp av jorda...
Det er jo så hærlig å være ute i hagen på denne årstiden... bloggen blir litt sånn så som så, for tiden - iallefall hos meg - ...

Ha en super kveld og uke...

Sulvis sa...

Det er alltid så fint hos deg, Elisabeth! <3

Jeg har ennå ikke kommet meg til Ila. :(

Supernøtt sa...

Jeg kjenner meg godt igjen i lukeproblematikken. Ofte må jeg la det vokse litt, for å kjenne igjen om bladene er venn eller fiende.

Gleder meg til blomstring her også!

Tonerose sa...

hmm, et par av disse bildene har jeg i hagen min også! Trodde i utg pkt at det var ugress, men med det tempoet jeg har med luking så står fremdeles veldig mange av de fortsatt ute i hagen! :o) Foretrekker å gjøre annet enn å luke jeg da, er jo masse å gjøre ute i hagen utenom luking også.

VIDUNDERLIG gave, tenk å få plommetre! Ja, jeg kunne ikke vært mer enig - det gir jo år etter år, også tenker man automatisk på personen man har fått planten/treet av veldig mange ganger iløpet av sesongen! Kjempekos!

Nydelige tulipanbilder forresten! :o)

Marie sa...

Ja det er jammen ikkje godt å vite kva som er kva... Eg skal luke i morgon og får bruke magefølelsen eg også.

Plommetre er ei flott gåve ein kan ha glede av i "hundre år"!

Hilsen fra landet sa...

Bilde nr 3, kan det være en masse masse papaver somniferium? Nei, de kjenner du jo så godt forresten. Regner egentlig med at du ikke tar så mye feil jeg ;-)

Ellen Walnum sa...

Jeg som har anlagt mine første bed i år tenker med gru på hvor mange slike potensielle tabber det finnes for meg å gjøre:-) Har store planer om å merke godt men vet av erfaring at det ofte blir med planenen. God filosofi å la det stå til det blir større så en kan se hva det blir........

Edgar sa...

Ikke alltid like lett det der med luking når det er masse nytt;-)
Den øverste tulipanen var kjempeflott i formen! Er på jakt etter noen ny fine - kanskje har du har noen å anbefale?

Anita sa...

Tuuuusen tuuuusen takk! Nå er rosenknoppene i hus og i jord!! De skal stelles med største mulige mulighet, eller no;0) Gjør gjerne byttehandel med deg flere ganger :0) Takk igjen! Klem!

Anonym sa...

Hei Elisabeth

Bilde nummer 1 er nemophila "pennie black" kansje? eller en blå en? Rimelig sikker i min sak her jeg sitter altså... *ler*

Kansje vi sees snart!

Hilsen Kathrine