søndag 10. mai 2009

Åhhh..mai er en herlig tid!

Det er vel knapt nok en vakrere måned enn mai, det knoppes overalt, både ute og inne. I drivhusene kan man nesten høre det knaker i veksten, og stadig flere blomster dukker opp.

Og i beddene kommer fler og fler planter til overflaten, og jeg bare gleder meg over alt sammen.

Stadig kommer det mennesker innom lysthuset , gamle venner og nye venner, alle like velkommene. Plantepraten går høyt, og latter`n er aldri langt unna, ja i det hele tatt er det vår, herlig vår!!

Inne knopper mine gamle arvekaktuser seg, arvegods etter min mormor, som ville ha fylt 102 år 18 juli. Jeg er så glad for at disse har overlevd og gått i arv. Først fra mormor til min mamma, og da hun døde til meg. Og iår igjen skal de belønne meg med sine blomster. Det er arv det, en levende arv, den viktigste av de alle :)

Pelargoner 09 001

Pelargoner 09 003 Pelargoner 09 002

Denne er i midlertid et lite mysterium. Fått som en bitte liten stikling fra en sydenfarer, og med god voksekraft ser den idag sånn ut.Pelargoner 09 005

Er det noen som har peil på hva slags plante det kan være tro..? Forslag mottaes med stor takk :)

Plantepakker kommer også stadig i kassen min, julaften hver gang. Og denne uken har jeg bl.a fått masse flotte hoyastiklinger fra Anita. Tusen takk for alle sammen, og imorgen sender jeg avgårde en pakke til deg ;)

Min gamle duftpelargon P.tomentosum har også voksekraft, ennå står den inne i finstua, og den blir stadig mer omfangsrik enda den har avgitt mange stiklinger iår. Rene juletreet..*ler*

Pelargoner 09 006

Jeg håper dere alle har deilige maidager i hus og hage, nyter varmen og alt som igjen våkner til liv :)

5 kommentarer:

line sa...

Ja det er en deilig tid vi er inne i, og jeg også nyter hvert sekund, der stadig nye knopper og blomster dukker frem i hagen.

Merethe sa...

Livet leves liksom mere intens nå på våren. Alt som skjer i naturen er så herlig å følge. Mye er det å gjøre i hage nå på våren også. Nytes! :))

Kathrine sa...

Flotte kaktusene dine også ja:) Ingen blomst på mine enda, men de trives.

Du er heldig som har mennesker innom som er intressert i hage. Her har de fleste plen, plen og atter plen. Ingen som driver sånn som jeg, litt synd egentlig. Men, men...Hageblogger er flott i så måte.
Det var noen eldre mennesker som hadde en nydelig hage rett ovenfor her. Huset ble solgt i fjor, og hele hagen hivd ut, alle trærne saget ned. Nå har de plen..En får nesten lyst til å gråte litt.
Men iallefall to i nærheten har flotte hager med endel spennende i.
De nye naboene våre(bodd her i tre år) ville så gjerne ha sånn hage som vi. Men etter ett år fant hun ut hvor mye jobb det var. Nå står alt stille. Hadde håpet på noen naboer som jeg kunne snakket hage med..

Og ja, blomst er arv. Og en flott arv!

:)

IngunnBW sa...

Den kaktusen minner meg om mamman min :) Så heldig du er som har arvet dem, de har nok en spesiell betydning for deg. Den ser enormt stor ut!

Ja, gjett om våren nytes :) Jeg prøver å være bevisst på å tenke på den lange vinteren, da setter jeg enda mer pris på de deilige dagene vi har. Når det regner som verst tenker jeg - herlig med regn og ikke sne!

Anonym sa...

Dersom den ukjente planten kom fra en viss sydenfarer på Holsmestrand ville jeg vedda på en kjøttetende en!
*ler*