onsdag 18. juni 2008

Hagevandring.

Jepp, det har blitt en liten hagevandring med kamera idag. Greit å ta noen bilder før regnet skulle højle ned, ja for det har jo ikke blitt meldt særlig godt vær her imorgen.

Men regn, ja det betyr gjødselrunde, så nå er mengder av sommergjøsel spredd, også gjør regnet resten av jobben for meg.

Merkelig hvordan det alltid skal regne når pionene blomstrer, ja for et skikkelig regnskyll er ikke hva disse skjønnhetene trenger. Men undertegnede har fått plukket seg en stor , duftene bukett idag av disse gamle pionene som er fra ca 1925.


Ellers så har de første av mine mange type valmuer kommet ut av knoppen sin idag. Danish flag, og Angel choir var de første ut. Og de er jo bare så vakre! Jeg elsker valmuer, og en ting er sikkert, her skal sankes frø!


Eplesolbrud er en ny type jeg har sådd iår, og de blir jo bare vakre med sine små grønne kuleblomster, også lukter de jo så godt.


Sorte kornblomster ble også sådd iår, har en svakhet for sorte blomster. Synes de blir så vakre, særlig i solskinn.


Også har vi ringblomsten da Calandula `Touch og red buff`utrolig vakre med sine røde tupper.

Og denne geraniumen er jo utrolig vakker, navnet har jeg mistet i gravejobben til det nye beddet. Men karnskje noen vet hva den evt kan hete ;)

10 kommentarer:

Demeter sa...

Jeg er MÅLLØS! Så vakkert!!!!!

Jeg prøver meg på den geraniumen; Johnson Blue (jeg synes den ser litt blå ut jeg......*rødme* )

Vet du hva? Jeg har satt ut den første pelargonen min i dag! Hurra! Jeg sa til mannen at da kommer sikkert den siste ut like før jeg må ta de inn igjen ;D Akk ja, den tida......

Anita sa...

Jeg kommer og stjeler noen pion røtter hos deg jeg:o) Nydelig alt sammen!! Elsker frodige hager!! Nå er staudebedet vårt beplantet, håper at de holder seg og vokser enormt første sesongen! Kos deg med hagen din!

Jonna sa...

For en fin hage!
De valmuene!
Kan nesten ikke vente til mine springer ut.
Dette er inspirerende for en ny hagebygger.

Monica Therese sa...

Hei hei =) Jeg stakk egentlig bare hodet inn her for å ønske deg en strålende sommer,men ble sittende og se på alle de nydelige blomstene dine,du må jo ha den mest spennende hagen på mils omkrets,om ikke mer =) Sååå da ønsker jeg deg en strålende sommer i din deilige hage. Klem fra meg og magen =)

line sa...

Her var det mye fin. Har ikke vært innom her tidligere, men fant en link i bloggen til Anita. Jeg kommer helt sikkert tilbake.

Line

Cecilie sa...

Å! Så nydelig!

Fru Dart sa...

Utrolig lekre blomster! *misunnelig* Jaja, får gjøre det beste ut av det på balkongen min ;-) Ønsker deg en super helg. PS Det ligger en award til deg i bloggen min, og jeg har også tagget deg ;-)

Hilsen fra landet sa...

Du har jo allerede en mengde å glede deg over jo!! Fantastisk. Og Danish flag er kjempedekorativ - spirene kom ikke noe bra hos meg av den i år... men de liker jo best å bli sådd på friland også.

Og Angel choir... nydelig!

Her hos meg vokser det bra men det lenge til blomstring av valmuene. Det er så kaldt i luften! Rundt 4-5 grader nattestid.

Må visst være tålmodig jeg... Pioner går det forresten også an å få dilla på!!!

Mita`s hjørne sa...

Heisann...
Tusen takk for koselig kommentar...

Jammen er det flott i hagen hos deg...

Ha en koselig kveld og uke...

Linda sa...

Hei!Nydelige blomster i din hage.
Sommerhilsen fra Linda :))