mandag 19. november 2007

Det blomstrer og gror.

I drivhuset mitt vokser det og gror.
Jeg isolerte jo det i høst med 2 lag bobleplast, og jammen hoder det godt på varmen.
Jeg har selvsagt varmeovn på, termostatovn som er innstilt på ca 8-9 grader.
Kunne sikkert satt den lavere, men så synes jeg det er så koselig å se på plantene som blomstrer, og ikke bare blir gule og stusselige som de blir når de går i dvale.
Men som sagt det holder godt på varmen. Vi har faktisk hatt helt nede i -10 grader en natt, og da var det ikke under +7 i drivhuset.
Er jeg heldig så kanskje de kan stå det i hele vinter, det hadde jo vært kjempedeilig, og spart meg for masse bæring og jobb som det er å dra de ned i kjelleren.


Idag har jeg da vært ute i glasshuset mitt og vannet / gjødslet litt, også måtte jeg jo ta noen bilder også ;)
Her har vi bl.a Kardinal Mørk, Elinsros Ljus, Els, P.laxum.
Annie, nydelig rose pelargon, og en svenske ;)


Her har vi bl.a Anna Baclunds lilla hvita, Asarnas Heimdal, Annie, Oxarv mm.Odensjø Isis, kjempefin hvit pelargon.

Freak of nature, spesiell pelargon med hvite stilker.

Augusta, en vakker dame som undertegnede er veldig svak for.(fått av Ingrid)

P.Oduratissimum, også kalt Mozart pelargon fordi Mozart angiveligvis skal ha hatt en slik på sitt piano. Er det rart han har laget vakker musikk, den dufter jo bare herlig!Min vakre Rimfire, fått av Tove og Karl. Den er jeg så glad i!Solferino og Svardsjø, nydelige begge to. En en svenske(Svardsjø) fått av Susann, og Solferino har jeg fått av Ingrid.

Kan det være en bedre måte og feire sin navnedag på, ja for hurra for alle Elisabeth`er idag ;) ,enn og kose seg i et drivhus med vakre planter...neppe :)

4 kommentarer:

Hilsen fra landet sa...

Grattis med navnedagen din da! Husker at det ble markert svært da jeg bodde i Sverige - her hjemme er man vel ikke så oppmerksom på den som i nabolandet.
Men du: Det er jo utrolig slik det ser ut hos deg!!! Får jo helt sommerstemning jo! Helt merkelig å se for meg - for her har alle gått i dvale og blomstrer lite eller ingenting nå. Du klarer visst å "lure" dem til å tro at det er sommer litt til der ute. Helt fantastisk å kunne ha dem der - hvis ikke strømregningen løper løpsk da. Men det trengs jo strengt tatt ikke mer enn over nullpunktet - det er bare du som "skjemmer dem bort" litt. Og det forstår jeg godt - men den vakre blomsterpryden de gir deg!
Ha en fin uke!

Elisabeth sa...

Jeg er igrunnen delvis svensk , og har tilbrakt mange sommerer i Falun hos tante og onkel og masser med kusiner. Dermed så betyr navnedag, og også Lucia og Sankthansaften (Midtsommar)mye mer for meg enn hva det har gjort i Norge hittil.
Men vi kommer etter, sakte men sikkert her også ;)

Hyggelig å høre at du liket oasen min.Og ja, det er fantastisk godt og bare sitte litt der ute og nyte blomstene, særlig for et sommer/vårmenneske som meg ;)

Demeter sa...

Gratulerer med navnedagen! Hurra!

Og jeg er mektig imponert over det grønne og frodige drivhuset ditt! Så utrolig flott! Her i vinduene er det alt annet enn grønt...jeg venter på våren med andre ord ;)

Alle oss sa...

Wow, beundrinsgverdig å se dine evner til å skape mye vakkert :o) Anett (KK)