torsdag 13. september 2007

Mitt tulipan forbud er over!

Jeg har kjøpt løk, ja ikke så mange ennå, men ennå nok til at det er en liten forandring på gang.


Jeg har nemlig vært stor motstander av tulipaner i bed. Ikke fordi at de ikke er nydelige å se på, men jeg irriterer meg så grenseløst over hvor stygge bladene blir etterpå. Også må de jo visne helt ned!

Men iår har jeg laget et rosebed, og der kan de stå, for der vil jo rosebuskene dekke over noe av elende når de vokser seg til etter hvert som tulipanene visner.


Jeg skal også plante ved humlestokken min, og det er av den enkle grunn at når vi kommer til juni mnd så vokser humlen som et uvær, og alt annet som er i det beddet blir bare borte *ler* Det er nemlig årets erfaring.

Så der må det være noe som blomstrer fra april til juni, og hva annet enn løkblomster passer fint til det egentlig.


Når jeg nå engang bestemte meg for tulipaner, ja så er jeg helt himmelfallen over utvalget.Også så mange nydelige typer.

Jo, jeg ser for meg at dette bare et 1.ladning er jeg redd....;)

7 kommentarer:

Fru Dart sa...

Tusen takk for koselig hilsen i bloggen min. Tulipaner er nydelige. Du har en utrolig flott flora i hagen din. Gleder meg til å se flotte bilder når våren en gang kommer igjen.

Unknown sa...

Lykke til med tulipanplantinga, jeg er sikker på at med dine grønne fingre, så kommer det til å bli lekkert.

Mange flott sorter du kar innkjøpt ser jeg, virkelig spennende.

Fru Keilegavlen sa...

Lykke til med plantinga av dei flotte tulipanane du har kjøpt deg!
Takk for koseleg helsing i bloggen min. :)

Anna sa...

En till pelargonfantast ser jag. Så underbart växthus du har och så många fina pelargonbilder. Intressant med lökar också, jag har aldrig provat men ska försöka till nästa år, är nyinflyttad i hus nu.

Ha en fortsatt trevlig helg!

Monica Therese sa...

Så flotte tulipaner du hadde kjøpt inn da,blir sikkert kjempe fint til våren når de kommer opp av sine lune skall =) Farger er noe jeg definitivt trenger mer av i min hage,holder på å "beskjære" noe av elendigheten..hehe..!! Skikkelig forsømt hage vi har overtatt!! Ha en strålende søndag.

Hilsen fra landet sa...

Tulipaner er utrolig dekorativt på en årstid der vi hungrer etter at blomstene skal komme opp. Og gjør veldig mye ut av seg... men du har rett i at det gjør jo bladene også... Vi hadde tenkt til å gå sammen om å importere tulipaner selv, slik at vi kunne kjøpe VELDIG mange. Men var for sent ute dessverre... så det får bli neste år.

Anonym sa...

Tulipaner er nydelige de, selv om de har begrenset levetid. Jeg har imidlertid gitt opp... Vips så står bare stilken igjen, og rådyra i området er gode og mette *knurr*