tirsdag 18. september 2007

Arvegods..

Jeg og mitt gamle arvegods.
Ja da tenker vel noen på gods og gull, men den gang ei ;)

Her er vel mitt mest dyrebareste arvegods mine planter, gamle kaktuser nå i generasjonshjem nr 3.

Disse er fra min mormor,også har de vandret da gjennom min mamma også til meg. Gjett om jeg er redd for de?
Rart hvordan minner kan knyttes til planter, jeg husker min mormor stullet og stelte med sine planter.Lange ranglete pelargonium som sto i vindusposten som rene trær. Kaktuser og andre planter som hun hadde fått en stikling rundt pånabogårdene. Ja for den gang var det jo slik man som oftest fikk tak i planter før, man fikk (eller tok) en stikling hos andre.
Mange av disse katusene/sukkulentene er jo ikke pene som plante. Men du verden for noe blomster endel av de har. Da blir man nesten andektig når de bretter seg og og pryder stua mi i noen dager.

Jo, det er masse gode minner i bare noen gamle planter, hvertfall for oss som ser det ;)

5 kommentarer:

Fru Dart sa...

Utrolig flott arvegods. Tror jeg må ta et kurs hos deg i plantestell. Her i huset blir de glemt helt til de begynner å henge med nebbet. Da får de en overdose med vann. Ikke alle plantene som er like glad for det har jeg funnet ut :-D

Kudi sa...

Minner fester seg jo ved alt. Planter må være noe av det bedre de kan feste seg ved.. da spesielt de som lever ei stund. Så morsomt. :)

*klem*

Demeter sa...

Åh ja, plantearv er noe av det beste som er:) Jeg har et par sånne skatter jeg også. Jeg synes kaktusene var kjempefine uten blomst også jeg:)

Monica Therese sa...

Så flotte arve-kaktuser,jeg har noen sånne jeg har fått av farmor jeg også =) Utrolig kjekt!! Har også en kløver av et slag som hun har arvet av en gammel nabo en gang,som hun tar stiklinger av innimellom og gir bort (",)

Alle oss sa...

Utrolig flott dette du har. Jeg er rent misunnerlig over dine grønne fingre og skapende vesen. Arv er jo flott. Og flott blogg du har.

Anett (kjkr)