onsdag 7. november 2012

Artig fuglemat!

Moseplassen skrev om hjemmelaget fuglemat i en artikel jeg kom over denne uken, og en av oppskriftene ble laget i pepperkakeformer. Og DA var undertegnede solgt!

Flott matfett og delfiafett ble smeltet og jeg valgte å ha i hvetemel, grovt og fint, malte lettkokte havregryn og malte solsikkekjerner og villfuglblanding.

Jeg tror man kan blande og mikse som man ønsker, men blandingen må være ganske tykk. Smelt fettet og hell alt det andre i, og la det avkjøles litt. Deretter heller du det i pepperkakeformene, husk tråd.

Når det er skikkelig stivnet så kan du enten løsne formene med en liten kniv i kanten, som jeg gjorde. Eller varme formene i hendene dine, som Moseplassen gjør. Det var hvertfall ikke problem å få figurene ut av formen, og nå henger det både mummi, pepperkake mann og dame, gris, stjerne, elg og andre rare skapninger i mine gamle epletrær. Det ble knallkult!

IMG_0142IMG_0143IMG_0144IMG_0145IMG_0147IMG_0151

Her er Moseplassen sin oppskrift på fuglegodt.

8 kommentarer:

krepsemor sa...

Så gøy! Jeg har lagd fuglemat i melkekartonger, men det blir jo ikke så pent, bare praktisk :) Jeg må nok finne kakeformene mine, jeg også!

Elin sa...

Så kult! De ble så fine - heldige fuglene dine:)
Dette må jeg prøve til uka.

Hilde sa...

Stilig! Kjempefin fuglemat du har laget. Det er en god idè å lage fuglemat med kakeformer, og så blir det jo dekorativt.
Tenker fuglene koser seg i hagen din :)

Takk for besøk og hyggelig kommentar på bloggen min. Koselig at du stakk innom.
Ønsker deg en god helg :)

Elin sa...

Mulig mine ikke blir helt stive, så takk for tips med delfiafett:) Når jeg nå sammenligner mine og dine, så skjønner jeg at jeg må øve litt til.

Anne (Moseplassen) sa...

Hei, så artig å se de Elisabeth!
Har ikke hengt helt med, var på en liten miniferie, men så kom jeg på at jeg skulle sjekke, og her hadde du jo forlengst blogget.

Som du selv sier, det er bare å kjøre på med det innholdet som passer en selv, oppskriftene er ment veiledende.

Fine ble de Elisabet! og hjertlig takk for koselig henvisning :)


Elin, Delfia gjør de stivere ja (men ikke bruk bare delfia, da blir de veldig sprø). Det er også viktig å la de ligge lenge nok til kjøling.

www.77yum.com sa...

汽車分期車增貸
車貸可以降息
他行汽車代償轉貸增貸
降低利息
車貸降息免煩惱
14年車銀行汽車貸款
可辦汽車貸款未過件‎
銀行車輛貸款
中古車銀行貸款

www.77yum.com sa...

中古車貸
車貸
銀行汽車增貸
車貸官方網站
銀行汽車貸款10-150萬
汽車二胎貸款‎
汽車貸款查詢

銀行中古購車貸款 sa...

成人文學
美女荷官
試玩老虎機
線上骰子
電影亞洲無碼一夜情
成人交友聊天室
免費a片
85cc成人片
華人影音視訊聊天