fredag 20. mai 2011

Tomater, syriner, vår og drømmer!

Det er visst ikke bare bonden som har travle dager nå om våren. En hagegnom som meg selv har visst travle dager selv. Det bæres, graves, plantes og lukes, og ikke minst så koser jeg meg! Dette er helse på grønn resept, og selv om knoklene knirker på kvelden, så våkner jeg klar til “dyst” på morningen igjen.

400 pelargoner har blitt båret ut, og tomater har flyttet inn i lysthuset. Der skal noen av de 75 forskjellige typene stå. Resten blir i det gamle drivhuset + noen på friland (men de får ikke flytte ut på ennå noen dager)

Mai 2011 007

Mai 2011 010

 

Jeg er så stolt over mine tomatskilt også. Jeg var så heldig at jeg fikk arve en haug med gamle planteskilt fra en gård, og dermed ved hjelp av en lamineringsmaskin så ble det til tomatskilt. De gamle skiltene sitter bak mine laminerte ark, det er jo litt artig å ha slike gamle skilt også Smilefjes som blunker

Mai 2011 014Mai 2011 013

Mai 2011 016

 

Nytt urtebed har også blitt til i år, så nå har jeg urter både ved drivhusene + det nye som ligger langs etter en av våre sitteplasser i hagen. Allerede har det kommet masse spennnende urter på plass.

Mai 2011 018Mai 2011 019

 

I staudebedet vokser det så det formelig knaker i det grønne. Og blomsterknopper dukker opp hver dag.

Mai 2011 017

Mai 2011 021

Og best av alt er syrinhekken vår, 50 m syrinhekk som dufter av vår, drømmer, sol og varme! HERLIG!

Mai 2011 016

7 kommentarer:

Mariann sa...

Imponerende antall pelargonier og ikke minst tomater. Helt supre tomatskilt du har fått/laget. Ser at det vokser godt i bedene dine. Det gjør det for så vidt her også, men her er det vått, surt og kald. Skikkelig innevær og jeg må innrømme at jeg akkurat har fyrt i ovnen.
Ha en fin helg!

line sa...

Ja det er travelt for en hageinteressert, men supermorsomt :)

Flotte bilder fra hagen din, og kan tenke meg at lysthuset blir flott når tomatene virkelig vokser til til :)

Mari sa...

Hagegnom, hehe ;) Høres ut som du har nok å henge fingrene i. Imponerende antall pelliser også, ikke bare tomater! Ang tomatene, har du noe som samler opp overskuddsvann eller renner det bare ned på gulvet? Synes gulvet ditt ser så fint ut, blir det ikke sjoldete og fælt med vannsøl?

krepsemor sa...

Så koselig det ser ut i lysthuset ditt! Masse tomater, med stilige skilt! Ingen tvil om hvilken sort du har i hvilken potte =) Men aller mest misunner jeg deg den 50 meter lange syrinhekken! Makan, som der må dufte himmelsk hos deg....Syrinduft er den beste duften nå om våren. Da jeg var yngre og skulle dra hjem fra fest, pleide jeg å dra på syrinslang =)

Maren sa...

Nydelig!

Christine sa...

Å helledussen for ein fine hage og et utrolig lysthus. Eg o har lyst på noe sånt.

Kjøpte meg tomatfrø og gulerøtte frø i går, så dei blir sådde snart. Blir litt spennande med egne grønnsaker.

Planta jordbær, bringebær og ripsbær i fjor og der blir der bær i år. Kjøpte meg også en remonterende jordbær ampel, og der e der kart på nå.

Ønske deg ein fine søndag videre.

Kari K. sa...

Tusen takk for hyggelig kommentar. Må lese bloggen din grundig for å lære mer om tomater. Har bare trauste slag.
Kari K